LG već ima odgovor na buduće modele Appleovih telefona

Analitičari očekuju kako će Apple u rujnu predstaviti iPhone sa 6,1-inčnim LCD-om, no prije toga LG će predstaviti svoj pametni telefon istih dimenzija ekrana s naprednim hardverom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.02.2018. / 07:39

LG (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najveći mobilni sajam na svijetu uskoro će u Barceloni otvoriti svoja vrata brojnim ljubiteljima mobilne tehnologije koji će moći uživati u novim modelima pametnih telefona, tableta, satova i drugih gadgeta, a najveća pažnja posjetitelja trebala bi biti okrenuta prema Samsungu i novim uređajima iz serije Galay S. Ono što posjetitelji ovog sajma gotovo sigurno neće vidjeti jest nasljednik LG-jeva top-modela G6, no to ne znači LG-jevo odustajanje od nove generacije ovog modela, već njegovo predstavljanje možemo očekivati malo kasnije, najvjerojatnije u lipnju.

Na Venture Beatu kažu kako LG novi uređaj razvija pod kodnim imenom Judy te bi se u ovoj kompaniji mogli odlučiti na promjenu naziva ovih serije telefona pa bi se, umjesto G7, novi smartphone mogao prodavati pod drugim imenom. Za razliku od šestice koja ima ekran dijagonale 5,7 inča, novi LG-jev top-model navodno bi trebao imati novu vrstu (LCD) ekrana koji će biti svjetliji i štedljiviji te će njegova dijagonala iznositi čak 6,1 inča. Zanimljivo, riječ je o dijagonali ekrana koju bi trebao imati i nadolazeći model iPhonea s LCD-om (podsjetimo, Apple za rujan navodno priprema dva telefona s OLED ekranima i jedan s klasičnim LCD-om dijagonale 6,1 inča) za koji analitičari predviđaju kako će biti najprodavaniji iPhone ove generacije tako da bi će LG-jev smartphone na tržištu konkurirati upravo ovom modelu.

Judy bi trebao pokretati novi Snapdragon (845), koji očekujemo u većini top-modela pametnih telefona koji će se ove godine pojaviti na tržištu, imat će 64 GB memorije i (samo) 4 GB RAM-a. U skladu s trendovima na mobilnom tržištu očekujemo i dvije kamere sa stražnje strane uređaja (obje kamere rezolucije 16 MP), mogućnost bežičnog punjenja, stereozvučnike, digitalnog asistenta i prepoznavanje glasa, a treba spomenuti i vodootpornost i zaštitu od padova i prašine. Na papiru ove opcije izgledaju odlično te ćemo za četiri mjeseca saznati kakve će još novitete donijeti ovaj uređaj, kako će izgledati i koliko će koštati.

Izvor: Venture Beat
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti