Microsoft ima odlične vijesti za sve ljubitelje jedne od najpopularnijih videoigara

Jedna je od najpopularnijih gamerskih franšiza u povijesti uskoro bi mogla postati dostupna puno većem broju gamera.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.12.2022. / 12:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft svim silama pokušava prikazati kako njihova akvizicija Activision Blizzarda neće negativno utjecati na tržište videoigara, sve kako bi dobili pozitivnu odluku regulatornih tijela koja trenutačno istražuju to preuzimanje teško 68 milijardi dolara. Jučer smo pisali o njihovoj ponudi Sonyju, koja doduše nije službena, prema kojoj bi sve igre iz serijala Call of Duty bile dostupne na PlayStationu tijekom sljedećih deset godina.

CoD: Modern Warfare Microsoft je Sonyju ponudio 10-godišnju licencu za Call of Duty na PlayStationu

Također, nove bi se verzije pojavile na plejki isti dan kao i na Xboxu kako bi korisnici obiju vrsta konzola bili u podjednakom položaju.

No PlayStation nije jedina konzola, osim naravno Xboxa, kojoj Microsoft jamči desetljeće igranja CoD-a, već su isto ponudili i - Nintendu. S obzirom na to da Call of Duty nije dostupan vlasnicima Nintendove konzole Switch, to su odlične vijesti za sve aktualne i buduće vlasnike popularne japanske konzole i njezinih budućih verzija.

Prema The Vergeu, Microsoft je već potpisao takav ugovor s Nintendom, a dogovorili su i da će nove verzije CoD-a biti dostupne i na Steamu u isto vrijeme kada se pojave na Xboxu. Treba naglasiti kako će ti ugovori postati važeći samo u slučaju da regulatorna tijela u SAD-u, Velikoj Britaniji i EU-u pokažu palac gore Microsoftovoj akviziciji gamerskog diva.

Iako je ona dogovorena u siječnju ove godine, dosad još nije zaključena jer regulatori i dalje istražuju njezin potencijalno negativni utjecaj na tržište i konkurente.

CoD: Modern Warfare Sony se protivi akviziciji koja ima “negativne implikacije na cijelu industriju videoigara”

Još nije poznato kako u Sonyju razmišljaju o posljednjem prijedlogu desetogodišnje suradnje jer upravo u toj kompaniji smatraju da bi se preuzimanje Activisiona najgore odrazilo na njihovo poslovanje na tržištu videoigara.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti