MWC 2017: Nokia se vraća u stilu, s Android telefonima

Počeo je najveći svjetski sajam mobilne tehnologije - Mobile World Congress 2017.

Monika Nožić Monika Nožinić | 27.02.2017. / 12:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svi znamo kroz kakve je promjene prošla Nokia zadnjih godina - od prodaje poslovanja Microsoftu, neuspjeha Lumia brenda, do aktualne suradnje s kompanijom HMD Global koji će Nokiju pokušati vratiti na staze stare slave. HMD i Nokia tijekom današnjeg MWC 2017 sajma predstavili dva nova Android telefona, a ujedno su najavili i globalnu dostupnost Nokia 6 modela koji je od prošlog mjeseca dostupan u Kini.

Nokia 3

Jedan od dva nova Android telefona nosi naziv Nokia 3. Model ima 5-inčni HD zaslon s Gorilla Glass zaštitom, četverojezgreni MediaTek procesor, 2GB RAM-a, 16GB skladišnog prostora + ulaz za memorijsku karticu. Telefon na poleđini i s prednje strane ima kamere od po 8MP i bateriju kapaciteta 2650mAh. Sve ovo dostupno je po pristupačnoj cijeni od 139 eura.

Nokia 5

Iako je ovom modelu posvećeno vrlo malo pažnje, poznato je nekoliko službenih informacija i o Nokia 5 telefonu. Telefon ima 5.2-inčni zaslon, HD rezolucije i u prodaji će se naći po cijeni od 189 eura. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 430 procesor i ima 2GB RAM-a. Nokia 5 izrađena je od brušenog aluminija, ima 13MP kameru na poleđini i 3000mAh bateriju. Onima kojima nije dovoljno 16GB interne memorije, mogu osigurati dodatni skladišni prostor putem microSD kartice.

Novi Nokia 3 i Nokia 5 telefoni su jasno namijenjeni srednjem segmentu tržišta, a u prodaji će se naći od drugog tromjesečja ove godine. Treba napomenuti da oba modela imaju Android Nougat softversku podršku.

Nokia 6

HMD Global je prošli mjesec objavio prvi Nokia telefon s Android softverom - Nokia 6 iz srednje klase. Nažalost, telefon je po lansiranju bio dostupan samo u Kini, no nakon što je telefon rasprodan u svim flash prodajama, odlučeno je da Nokia 6 bude lansirana i globalno. Tijekom današnje MWC prezentacije, službeno je objavljeno da je Nokia 6 model globalno dostupan tijekom drugog tromjesečja 2017. godine. Istovremeno, najavljeno je i posebno izdanje telefona - Nokia 6 Arte.

Obična verzija Nokia 6 telefona bit će dostupna po cijeni od 229 eura, dok će premium Nokia 6 Arte imati cijenu od 299 eura.

Izvor: Phone Arena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti