Novi model jeftinijeg iPhonea mogao bi biti prodajni hit

Prošli tjedan na mreži su se pojavili renderi koji pokazuju kako bi ovaj uređaj mogao izgledati.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.03.2024. / 11:04

iPhone (Foto: Afp)

Ove godine ljubitelji Applea mogu očekivati velike stvari na tržištu pametnih telefona. Osim što će tvrtka predstaviti četiri nova modela iz generacije iPhone 16 u rujnu ove godine, pripremaju i jednu od najvećih softverskih promjena. Naime, u nadolazećoj verziji iOS-a veliki će se naglasak staviti na generativnu umjetnu inteligenciju koja će sada biti značajnije implementirana u iPhone. No postoji mogućnost kako bi kompanije ove godine mogla predstaviti i još jedan model svog smartphonea.

iPhone Dobre vijesti za one koji žele jeftiniji iPhone

Riječ je, naravno, o četvrtoj generaciji jeftinijeg uređaja iz serije SE. Iako se jedno vrijeme govorilo kako bi Apple u potpunosti mogao odustati od ovog uređaja, čini se kako za njim i dalje postoji solidna potražnja tako da tvrtka priprema novi model, SE 4. Službeno, kao i uvijek kada je Apple u pitanju, nema nikakvih informacija, a neke glasine govore kako bi to moglo biti ove ili ipak sljedeće godine.

Krajem prošlog tjedna saznali smo i kako bi taj telefon mogao izgledati jer su se na mreži pojavili renderi iPhonea SE 4 koji otkrivaju ono o čemu se govori već neko vrijeme, a to je da će uređaj izgledati modernije te da Home tipka napokon odlazi u povijest.

Prošla generacija iPhonea SE bila je bazirana na modelu iPhone 8 koji je još imao veće rubove oko ekrana te Home tipku, no četvorka će napokon dobiti moderniji dizajn. Home tipka i veliki rubovi oko ekrana odlaze u povijest, a zamijenit će ih hardverski urez u kojem će biti smještena kamera za snimanje selfija te FaceID zahvaljujući kojem će korisnici ovog uređaja napokon moći otključati telefon pogledom.

Što se ostalih opcija tiče, ovaj uređaj imat će ekran dijagonale 6,1 inč te USB-C priključak, a objavljene fotografije otkrivaju kako će se sa stražnje strane telefona, osim bljeskalice, nalaziti i samo jedna kamera. Iako se ne spominje podrška za 5G, teško je da će se kompanija odlučiti predstaviti uređaj bez ove opcije. Također, još se ne zna niti na kojem će hardveru raditi smartphone, no prema dosadašnjem iskustvu, to će biti ili posljednja generacija ili prošlogodišnja generacija hardvera.

iPhone Apple priprema velike promjene za najjeftiniji model iPhonea

Sada nam ostaje čekati službene informacije iz Applea, odnosno hoće li predstaviti SE 4 ove ili sljedeće godine. S obzirom na to da je to cjenovno najpovoljniji Appleov telefon, a ako će imati moderniji dizajn, ekran dijagonale kao i iPhone 15 te snažan hardver, možemo pretpostaviti da bi potražnja za takvim telefonom mogla biti velika.

Izvor: Tech Times

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti