Novi smartphone srednje kategorije: Sony predstavio Xperia XA2 Plus

Novi model iz Xperia XA2 serije dolazi s ekranom dijagonale 6 inča i Snapdragonom 630, a isporučivat će se s Androidom Oreo.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.07.2018. / 12:04

Sony Xperia XA2 Plus (Foto: Sony) (Foto: Sony)

Početkom godine Sony je predstavio pametne telefone srednje kategorije Xperia XA2 i XA2 Ultra, a od ovog tjedna serija XA2 bogatija je za još jedan uređaj – XA2 Plus koji, kako se to može zaključiti i iz samog imena, dolazi s velikim ekranom te bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom sljedećeg mjeseca.

Dijagonala ekrana iznosi 6 inča (rezolucija iznosi 1080 x 2160 piksela) uz omjer stranica 18:9 s malim rubovima oko ekrana, zaštićen je Gorilla Glasom 5, a pokreće ga Qualcommov procesor Snapdragon 630 i Oreo verzija Androida. U ponudi će biti dvije verzije telefona – s 4 GB RAM-a i 32 GB memorije za pohranu podataka te 6 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu. Telefon ima i utor za microSD memorijske kartice, tako da se količina prostora na koji se pohranjuje sadržaj jednostavno može povećati.

Sa stražnje strane nalazi se kamera od 23 MP s f/2.0 otvorom blende i ISO 12800 za snimanje fotografija i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, dok je s prednje strane kamera od 8 MP koja omogućuje snimanje selfija s efektom zamućenja pozadine.

Ostale opcije uključuju senzor za otiske prstiju smješten sa stražnje strane kućišta, bateriju kapaciteta 3580 mAh s podrškom za brzo punjenje baterije, USB-C priključak te, treba i to izdvojiti, 3,5-milimetarski izlaz za slušalice.

Izvor: Sony
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti