Objavljene sve opcije najjačeg HTC-ova pametnog telefona

Sljedećeg tjedna stiže još jedan od kandidata za najbolji pametni telefon godine – HTC U12 Plus koji će imati četiri kamere.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.05.2018. / 10:05

HTC U12+ (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Sljedeću srijedu HTC će predstaviti svoj novi najjači model pametnog telefona s kojim će krenuti u bitku za osvajanje najzahtjevnijih korisnika koji od pametnog telefona traže samo najjači hardver, kamere vrhunske kvalitete i druge napredne opcije. Kao i toliko puta do sada, iznenađenje i iščekivanje zbog opcija novih pametnih telefona pokvario je Evan Blass koji je na Twitteru objavio sve opcije HTC-ova modela U12 Plus.

Mnogo toga o tom telefonu već smo znali, npr. orijentaciju kompanije na samo jedan model te, dok većina mobilnih kompanija razvija klasične i plus modele telefona s još većim ekranima, u HTC-u su se odlučili samo na jednu (Plus) verziju s velikim 6-inčnim ekranom omjera stranica 18:9 i rezolucije 1880 x 1440 piksela.

Kako je riječ o top-modelu, jasno je da će se ispod haube nalaziti nezaobilazni Qualcommov čipset Snapdragon 845, imat će 6 GB RAM-a i bit će dostupan u dvije verzije, sa 64 i sa 128 GB prostora za pohranu sadržaja, uz utor za memorijske kartice.

Zanimljivo je kako će U12 Plus imati četiri kamere – od 12 i 16 MP sa stražnje strane te dvije od 8 MP s prednje strane, a od ostalih opcija treba još spomenuti otpornost na vodu i prašinu, uvijek aktivnu podršku za virtualnog asistenta te operativni sustav Android Oreo koji će se moći nadograditi na nadolazeći Android P.

Ako se te opcije pokažu istinitima, a s obzirom na dosadašnje iskustvo s Evanom Blassom i njegovim izvorima, gotovo je sigurno da hoće, novi HTC-ov telefon bit će u rangu s najjačim telefonima predstavljenima ove godine te bi za njegov uspjeh tj. neuspjeh ključna stvar mogla biti cijena.

Tu nam, za mnoge najvažniju informaciju, Blass nije otkrio te ćemo je saznati sljedeći tjedan tijekom službenog predstavljanja telefona.

Izvor: Android Authority
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti