Osječka ORQA proglašena najperspektivnijom mladom kompanijom na dodjeli Game Changer Awards

Dodijeljeno je ukupno 12 nagrada, a dobitnici su istaknuli kako je dobar osjećaj da se njihov rad sve više ističe i cijeni i u samoj Hrvatskoj.

Martina Čizmić | 29.05.2023. / 14:46

Game Changer Awards (Foto: Promo)

U sklopu četverodnevnog Start Up Zagreb festivala - prvog umjetničkog tech lifestyle festival, koji donosi sasvim drugačiji pogled na tehnologiju i budućnost, dodijeljene su Game Changer Awards. Radi se o nagradama najnaprednijim hrvatskim tvrtkama i pojedincima koji svojim radom donose svježinu i rast hrvatskom tehnološkom sektoru, a usko su povezane uz gaming i blockchain tehnologiju. Nagrade daju dodatan prostor i zasluženo mjesto u javnosti hrvatskim tvrtkama koje su domaća rješenja za neke od najvećih svjetskih kompanija poput: Spotify-a, Ubera, Zoom,a Netflixa i mnogih drugih.

Dodijeljeno je ukupno 12 nagrada, a dobitnici su istaknuli kako je dobar osjećaj da se njihov rad sve više ističe i cijeni i u samoj Hrvatskoj, a prostor koji dobivaju kroz Game Changer platformu vrijedna je stvar za sve buduće startupove.

Posebna, 13. nagrada pod nazivom „BABY UNICORN“ otišla je u ruke osječke Orqe. Naime, prije godinu dana osječka tehnološka tvrtka Orqa ponovo je potvrdila status svjetskog lidera u području razvoja tehnologije pogleda iz prvog lica (FPV) stjecanjem 100 postotnog udjela u švicarskom Immersion RC-u, čime je došlo do jedne od najvažnijih poslovnih akvizicija u industriji FPV dronova. I dalje možemo očekivati značajne inovacije korištenjem najnaprednijih digitalnih tehnologija.

Prvo izdanje StART UP Zagreb powered by Coca Cola - prvog umjetničkog tehnološkog festivala, za posjetitelje je bilo otvoreno od srijede do subote, u prostorijama Francuskog Instituta u Preradovićevoj 5. Zainteresirani su mogli pogledati umjetničke radove u digitalnoj formi ili skulpture koje su fizički nastale korištenjem novih tehnologija. Proces izrade istih nimalo nije jednostavan jer za izložene skulpture prosječno treba 6 mjeseci po 16 sati rada dnevno, kako bi postigle formu u kakvoj su izložene.

U četvrtak su posjetitelje dočekale i besplatne radionice predstavljanja domaćih indie projekata iz gaming branše. Aleksandar Gavrilović predstavljao je Game-Chuck - projekt i igru, dok je osječki tim predstavljao Joe Wander - igru i rad oko ovoga projekta. U petak, ispred Stoneblock-a i Endemica Stipe Plejić je posjetiteljima objasnio kako plasirati NFT-ove te kako ući u kompletan proces stvaranja i plasiranja digitalnih umjetnina.

Subotnji program je obogatila i digitalna modna izložba svjetski poznatog brenda, Tribute Brand, što je ujedno i zatvorilo ovu lifestyle priču u sklopu koje je Michelangelo Labs donio svoje dvije izrazito vrijedne umjetnine. Na izložbi su sudjelovali i: Gamepires, Uptown Records, Pine Studio, KodaDot, Under The Stairs, Michaelangelo Labs i Josip Vlah.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti