Ovaj će punjač za 15 minuta napuniti bateriju mobitela za čitav radni dan

Motorolin punjač za mobitele - Turbo Charger, trenutno kompatibilan jedino s Moto X pametnim telefonom nove generacije, može potpuno praznu bateriju dovesti do autonomije od 8 sati za samo 15 minuta.

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 06.09.2014. / 12:00

Ovaj će punjač za 15 minuta napuniti bateriju mobitela za čitav radni dan

Motorola je predstavila osvježene verzije svojih modela Moto X i Moto G, o čemu ste mogli čitati na našim stranicama. Pored mobitela, iz ove tvrtke stiglo nam je i par zanimljivih gadgeta, koji su predstavljeni na ovogodišnjem IFA sajmu potrošačke elektronike u Berlinu.

Posebno je zanimljiv novi Motorolin punjač za mobitele - Turbo Charger, trenutno kompatibilan jedino s Moto X pametnim telefonom nove generacije koji nam dolazi s podrškom za Qualcommovo rješenje Quick Charge 2.0.

Navedeni punjač potpuno praznu bateriju iz Moto X modela može dovesti do autonomije od 8 sati za samo 15 minuta. Kako bi postigao navedeno, Quick Charge 2.0 standard šalje 60 W snage mobitelu a bateriju puni čak 75% brže od standardnih punjača. Isti se može koristiti i na uređajima koji nisu službeno podržani, ali u tom slučaju dostavlja samo 15W snage, prenosi gsmarena.com.

Quick Charge

Slično rješenje vidjeli smo i na nedavnom predstavljanju Samsung Galaxy Note 4 phableta, stoga je za očekivati da tehnologije ovog tipa uzmu zamaha i drastično skrate vrijeme koje trenutno trošimo na punjenje naših gadgeta. 

Turbo punjač iz Motorole prodavat će se po cijeni od 35 dolara.

Izvor/foto: gsmarena.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti