Ovo je nasljednik najboljeg pametnog telefona na svijetu!

HTC-ov model One proglašen je najboljim pametnim telefonom 2013. godine, One M8 jedan je od najboljih ovogodišnjih telefona, a HTC sada sprema model M9

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.12.2014. / 13:16

Ovo je nasljednik najboljeg pametnog telefona na svijetu!

Nakon što je nekoliko godina za redom titula najboljeg pametnog telefona na svijetu pripadala Appleovim i Samsungovim telefonima, prošle je godine tu titulu potpuno zasluženo ponio HTC. Njihov model One na Mobile World Congressu proglašen je najboljim pametnim telefonom 2013. godine, a nedugo nakon toga ova je kompanija predstavila njegovog nasljednika, model HTC M8 koji će s telefonima poput iPhonea 6, Samsunga Alphe, Sonyjeve Xperije Z3 i drugih boriti za titulu najboljeg smartphonea u 2014. godini. U HTC-u već rade i na njegovom nasljedniku te su ovog tjedna objavljene prve glasine i fotografije modela One M9 kojeg bi ova kompanija trebala uskoro predstaviti.

Prema informacijama objavljenim na Cnetu i stranici MyDrivers.com, HTC se odlučio za još veći ekran dijagonale 5,5 inča tako da ovaj uređaj na tržištu neće konkurirati iPhoneu 6, već modelu 6 Plus i sličnim phabletima. Rezolucija ekrana iznosit će 2,560x1,440 piksela, telefon će raditi na Snapdragon 805 procesoru, imat će 3GB RAM-a te će se prodavati u verzijama s 32, 64 i 128 GB memorije. Od ostalih opcija spominje se i snažna 3,500mAh baterija te kamera rezolucije 16MP (čini se da u HTC-u odustaju od ultrapixel kamere) s optičkom stabilizacijom slike. One M9 radit će na Googleovom Androidu, najvjerojatnije na posljednjoj verziji 5.0 Lollipop, a službene informacije iz HTC-a o ovom telefonu mogli bi saznati za malo više od dva mjeseca, na Mobile World Congressu koji se tradicionalno održava krajem veljače.

Foto: MyDrivers

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti