Parents Portal: Facebook pokrenuo novu funkciju

Facebook u borbi protiv cyberbullyinga.

Monika Nožić Monika Nožinić | 15.12.2016. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Cyber zlostavljanje surova je stvarnost i u samo zadnjih nekoliko godina posvjedočili smo mnogim pričama u kojima su maloljetne osobe zbog konstantnog uznemiravanja nažalost završile tragično - oduzimanjem vlastitog života. Budući da društveni mediji mogu doprijeti do raznih sfera našeg života, cyber zlostavljanje podiže se na višu razinu jer sve što žrtva internet zlostavljanja doživljava, drugi ne mogu vidjeti. Međutim, Facebook je roditeljima odlučio dati nove resurse pokretanjem funkcije Facebook Parents Portal.

"Biti roditelj je težak posao. Znamo da roditelji imaju puno pitanja o Facebooku. Bez obzira imate li profil vi ili ga ima vaš tinejdžer, mi vam želimo dati neke korisne linkove, savjete i trikove kako bismo vam pomogli da imate što bolje iskustvo u korištenju društvenih mreža i u tome pomognete djetetu", poručili su iz Facebooka.

Ovdje je zapravo riječ o resursima kao što su linkovi sa raznim alatima koji bi roditeljima trebali dati ideju o tome što mogu učiniti ako smatraju da se njihovo dijete suočava sa uznemiravanjem na mreži. Na portalu se možete informirati o načinu na koji funkcionira Facebook i sigurnosnim postavkama te o centru za sigurnost i prevenciju zlostavljanja. Da biste saznali više o ovoj funkciji, kliknite ovdje ili pogledajte videozapis.

Izvor: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti