RECENZIJA Honor Magic4 Pro osvojit će i najzahtjevnije korisnike

Prvi Honorov flagship nakon “razvoda” od Huaweija pokazao se odličnim uređajem koji može konkurirati najjačim telefonima na tržištu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.07.2022. / 07:42

Honor Magic4 Pro - 2 (Foto: Zimo)

Nakon nekoliko uređaja iz srednje kategorije, Honor je predstavio prvi flagship model poslije službenog odvajanja od Huaweija te je s modelom Magic4 Pro bacio rukavicu u lice najjačim telefonima na tržištu. Iako, kao i svi modeli, ima svojih mana, ovaj smartphone donosi sve što od top-modela možemo očekivati te će biti zanimljiv svima koji traže uređaj s vrhunskim performansama.

Već na prvi pogled jasno je kako je riječ o premium telefonu. Magic4 Pro pažnju plijeni atraktivnim dizajnom, zaobljenim rubovima oko ekrana te kvalitetom izrade (kombinacija metala i stakla), iako je stražnji dio magnet za otiske prstiju. Svakako preporučujemo stavljanje prozirne silikonske maskice koja se isporučuje u pakiranju.

Honor Magic4 Pro - 1 (Foto: Zimo)

Na stražnjem dijelu dominira kružni modul u kojem su smješteni senzor, bljeskalice i, kako se pokazalo tijekom testiranja, vrlo kvalitetne kamere.

Honor Magic4 Pro Honor predstavio svoj prvi premium pametni telefon - Honor Magic4 Pro

Dijagonala ekrana je velika - 6,81 inč i riječ je o OLED ekranu koji u gornjem lijevom dijelu ima izrez u obliku pilule u kojoj su smještena kamera za snimanje selfija te biometrijski senzor za otključavanje telefona prepoznavanjem lica. Rubovi oko ekrana su zaista minimalni, dok je ekran sa strana zakrivljen.

Frekvencija osvježavanja ekrana iznosi 120Hz, ali s ciljem uštede energije korisnici sami mogu namjestiti tu frekvenciju - ona može iznositi 60, 90, 120 Hz, odnosno može biti dinamična, kako bi se postigao kompromis između uštede baterije, koja nije najjača strana telefona i što boljeg prikaza na zaslonu.

Za ekran, odnosno prikaz na njemu imamo samo superlative, a isto možemo reći i za stereo zvučnike tako da je igranje igara ili gledanje videa i slušanje glazbe odlično iskustvo. Ako imate stariji model slušalica s 3,5 mm izlazom, njih na ovom telefonu nećete moći koristiti.

Snažni hardver

Honor Magic4 Pro slike3 - 3 (Foto: Zimo)

Honor Magic4 Pro slike2 - 1 (Foto: Zimo)

Honor Magic4 Pro slike2 - 2 (Foto: Zimo)

Magic4 Pro dolazi, kao i sve veći broj top-modela pametnih telefona, s posljednjom generacijom Qualcommova čipseta. Pogoni ga Snapdragon 8 Gen 1, a model koji smo testirali imao je 8GB RAM-a i 256GB prostora za pohranu podataka. Ima utor za dvije SIM kartice, ali ne i za dodatnu memorijsku karticu.

Procesor donosi upravo onakve performanse kakve i očekujemo od telefona iz najjače kategorije. Sve što se radi na Magicu4 Pro je brzo i fluidno, bez nekih trzanja ili usporavanja. Isto možemo reći i za videoigre. Kombinacija procesora i velikog OLED ekrana pokazala se kao dobitna kombinacija tako da Honorov telefon sigurno neće razočarati ljubitelje videoigara.

Ono što pri tome ipak neće oduševiti korisnike jest - baterija. Njen kapacitet iznosi 4600 mAh i pokazala se u najmanju ruku prosječnom. Ipak, ono što je dobra vijest za bateriju jest njeno punjenje. Naime, podržava 100W punjenje s kojim će se baterija do punog kapaciteta napuniti jako brzo. Iz Honora kažu da je to za 30 minuta, no u našem testu to je trajalo malo duže - 35 minuta, što je i dalje odličan rezultat. Svakako treba naglasiti kako se s telefonom isporučuje brzi 100W punjač, što je pohvalno u vrijeme kada se flagshipovi isporučuju bez punjača.

Svestrani aparat

Honor Magic 4 Lite - 3 RECENZIJA: Honor Magic 4 Lite ima jedan od najvećih ekrana na tržištu

Na stražnjem dijelu telefona dominira kružni modul u kojem su smještene kamere, bljeskalice i senzori. Rezolucija glavne kamere, kao i ultraširoke leće iznosi 50MP, dok telefoto kamera ima rezoluciju od 64MP, 3,5x optički zoom i digitalni zoom od 100x. Kamere, uključujući i prednju, ostavile su odličan dojam. Glavna kamera pokazala se kvalitenom i pouzdanom i tijekom dnevnih fotografija, ali i pri fotografiranju po mraku (dostupan je noćni mod). Fotografije su bogate detaljima, a prikaz boja je odličan.

Honor Magic4 Pro slike4 - 4 (Foto: Zimo)

Honor Magic4 Pro slike2 - 3 (Foto: Zimo)

Honor Magic4 Pro slike3 - 1 (Foto: Zimo)

Također, dostupan je i makro mod za koji je potrebno malo više truda, odnosno više fotografiranja kako bi se snimila idealna fotografija, dok se videozapisi mogu snimati i u 4K rezoluciji, no kvaliteta videa ipak je lošija u odnosu na snimljene fotografije. Za one koji žele izvući još više od kamera dostupan je i Pro mod, a pri snimanju portretnih fotografija i selfija moguće je uljepšati fotografije te aktivirati ili deaktivirati bokeh, odnosno zamućenje pozadine.

Punokrvni flagship

Iako je to svim poznavateljima mobilnog tržišta dobro poznato, podsjetit ćemo kako Honor više nije dio Huaweija te su na njihovim telefonima dostupne sve Googleove aplikacije, uključujući Gmail, YouTube, karte i, naravno, trgovinu aplikacijama Play na kojoj su dostupne sve aplikacije kao i na drugim Androidima. Operativni sustav na kojem radi je Android 12, uz sučelje Magic 6 UI.

Predstavljanje novih pametnih telefona Honor - 1 Honor zauzeo vodeće mjesto na kineskom tržištu pametnih telefona

Izdvojit ćemo i IP68 certifikat za zaštitu od vode i prašine te naprednu biometriju - s prednje strane nalazi se 3D ToF senzor za otključavanje prepoznavanjem lica, a dostupan je ultrazvučni senzor za otiske prstiju koji je implementiran u ekran. Obje tehnologije pokazale su se pouzdanima i nije bilo problema prilikom otključavanja telefona.

Honorov prvi flagship ispunjava sva očekivanja ove kategorije. Ima odličan ekran, brz procesor i kvalitetne kamere, dok se kao najslabija točka pokazala baterija. Ipak, otegotna okolnost u napadu na ovo zasićeno tržište jest što na njemu vladaju telefoni puno poznatijih brendova, dok je cijena Magica4 Pro slična kao i cijena konkurentskih uređaja. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti