Samsung predstavio novi senzor od čak 200 MP koji bi trebao omogućiti još bolje fotografije

Samsung je predstavio novi senzor od 200 megapiksela koji će svoju premijeru doživjeti s novom serijom pametnih telefona.

Martina Čizmić | 18.01.2023. / 12:15

Samsung Isocell HP2 (Foto: Samsung)

Uoči predstavljanja svojih novih uređaja, Samsung je predstavio senzor od 200 megapiksela. Upravo bi taj senzor trebao debitirati u novoj seriji pametnih telefona Galaxy S23 koji će biti predstavljeni 1. veljače u San Franciscu.

Novi senzor za fotografije, ISOCELL HP2, ne donosi samo poboljšanja u rezoluciji fotografija i videa, već donosi i poboljšanu tehnologiju piksela za bolju kvalitetu samih snimki. Kako su objavili iz Samsunga, ISOCELL HP2 sadrži već spomenutih 200 milijuna piksela od 0,6 mikrometara u optičkom formatu od 1/1,3 inča.

Senzor koristi naprednu tehnologiju kombiniranja piksela, Tetra2pixel, koji simulira različite veličine piksela koji se prilagođavaju različitim stupnjevima osvjetljenja okoliša. Prilikom slabog osvjetljenja senzor reagira spajanjem od četiri do 16 susjednih piksela, čime se poboljšava vidljivost. Također, senzor dolazi s tehnologijom Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG), za koju u Samsungu tvrde da povećava kapacitet piksela za više od 33 posto. Treba spomenuti i tehnologiju Super QPD, koja nudi bolje automatsko fokusiranje u uvjetima slabog osvjetljenja.

Samsung Isocell HP2 (Foto: Samsung)

Premijera s novom serijom Galaxy S23 

Kako to sve funkcionira u kombinaciji s kamerom, bit će vidljivo kad na tržište izađe Samsung Galaxy S23 Ultra, koji bi trebao biti prvi telefon s tim senzorom i kamerom od 200 MP. Iako službenih informacija još nema, glasine govore kako bi Galaxy S23 i S23 Plus, koji bi također trebali biti predstavljeni 1. veljače, trebali i dalje koristiti glavnu kameru rezolucije 50 MP.

Osim nove kamere, serija Galaxy S23 imat će i Snapdragon 8 Gen 2 čip, bolju i dugotrajniju bateriju te navodno i još bolji ekran.

Predsjednik Samsunga TM Roh nagovijestio je što bi moglo biti novo u seriji Galaxy S23.

Naš napredni sustav kamera postaje sve pametniji, nudi najbolje fotografije i videozapise u svakom svjetlu među našim pametnim telefonima Galaxy. Uz optimizaciju hardvera i softvera, naš najnoviji čipset proizašao iz Samsungove filozofije otvorenog partnerstva omogućuje najbrže i najsnažnije performanse Galaxyja, otkrio je Roh u blogu.

Predstavljanje Samsung Galaxy S22 serije Sada je sve službeno: Poznat je datum predstavljanja najjačih Samsungovih telefona

Hoće li Samsung uz nove pametne telefone predstaviti još nešto, zasad ne otkrivaju. Morat ćemo se strpjeti još nešto manje od dva tjedna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti