Sony predstavio pametne telefone za "ekstremnu zabavu"

Dvije nove Xperije dolaze s odličnim hardverom, moćnim kamerama s kojima je moguće snimanje 4K HDR videozapisa, stereozvučnicima i tehnologijom koja nam omogućava da osjetimo zvukove

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.02.2018. / 10:13

Galerija

Prvi dan Mobile World Congressa započeo je Sonyjevom konferencijom na kojoj je ova kompanija predstavila dva nova modela iz serije Xperia u kojoj su najveći naglasak stavili na "ekstremnu" zabavu i multimediju.

Hardverski, ovi se uređaji ne razlikuju previše od konkurentskih top-modela te ih pokreće mobilna platforma Snapdragon 845, imaju 4 GB RAM-a i 64 GB memorije za pohranu podataka koja se može proširiti memorijskim karticama kapaciteta čak do 4TB. Oba modela dolaze s Full HD+ HDR ekranima koji se razlikuju samo po veličini – model XZ2 ima 5,7-inčni ekran, dok XZ2 Compact ima ekran dijagonale 5 inča.

Sony Xperia XZ2 (Foto: Sony) (Foto: Sony)

Poseban naglasak ova kompanija stavila je na videoiskustvo i audioiskustvo – sa stražnjom 19 MP kamerom mogu se snimati 4K HDR videozapisi, podržava super slow-motion videozapise (Full HD 960fps) te snimanje fotografija i videa u uvjetima lošeg osvjetljenja (ISO 12800 za fotografije i ISO 4000 za snimanje videa), dok se s prednje strane nalazi kamera od 5 MP s kojom se, osim klasičnih selfija, mogu snimati 3D selfiji koje se mogu uploadati na Facebook i koristiti ih kao avatare.

Ljubitelji glazbe cijenit će prednje stereozvučnike koji su 20 posto snažniji u odnosu na prošlogodišnji model XZ1, a treba istaknuti i jedan novitet dostupan samo na modelu XZ2 – Dynamic Vibration System. Zahvaljujući toj tehnologiji, korisnici mogu doslovno osjetiti ono što čuju jer DVS audiosignale pretvara u vibraciju te se vibriranje telefona u ritmu zvuka može osjetiti i tijekom gledanja filmova, slušanja glazbe i igranja igara.

Oba modela podržavaju Qualcommovu tehnologiju Quick Charge 3.0, dok XZ2 ima i podršku za bežično punjenje, opciju koja je postala standard na telefonima najviše klase.

Sony Xperia Duo slušalice (Foto: Sony) (Foto: Sony)

Osim telefona, Sony je na konferenciji najavio dolazak slušalica Xperia Ear Duo na tržište koje bi se u SAD-u trebale pojaviti u svibnju po cijeni od 280 dolara. Riječ o tzv. Open Style slušalicama koje omogućuju i uživanje u glazbi, odnosno zvuku iz slušalica, ali i propuštaju zvukove iz okoline, što će naročito biti korisno trkačima i biciklistima.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti