"Stalkeri su izašli na vidjelo": Bug na Facebooku mnogima je izazvao veliku neugodnost

Zbog ovog problema neki su korisnici Facebooka jučer čak izbrisali svoje profile na Facebooku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.05.2023. / 10:29

Šok (Foto: Getty Images)

Iako to možda svi neće priznati, mnogi na Facebooku i drugim društvenim mrežama često pregledavaju profile drugih korisnika i, naravno, žele da to ostane tajna, odnosno da te osobe nikada ne saznaju da su im pregledavali profile. Jer, ako bivši/bivša ili neki poznanik ili kolega s posla sazna da ste pregledavali njihov profil, a niste prijatelji na Facebooku, to bi mogli biti prilično nezgodno i staviti vas u neugodnu situaciju.

Pritužbe na Facebook na DownDetectoru Facebook vam je pun čudnih objava poznatih osoba? Niste hakirani, problem je puno širi

Upravo se to jučer mnogima dogodilo na Facebooku. Naime, tijekom jednog kratkog razdoblja, Facebook je malo poludio pa je počeo slati zahtjeve za prijateljstvom osobama kojima su drugi korisnici samo pregledavali profile. Problem se jučer popodne pojavio dijelu korisnika Facebooka, a prijavili su ga i hrvatski korisnici.

Danas stalkeri izlaze na vidjelo, sramotno, neugodno, samo su neki od komentara korisnika Facebooka nakon što se pojavio ovaj problem, a neki korisnici potužili su se kako je Facebook poslao zahtjev za prijateljstvo osobama koje su pokušali - blokirati. Zbog toga je mali dio njih tijekom jučerašnjeg dana čak izbrisao svoje profile na toj društvenoj mreži, objavili su na stranici Android Authority.

Srećom, problem je brzo riješen pa su korisnici Zuckerbergove mreže mogli u miru ponovno pregledavati profile drugih korisnika, bez straha da će oni to saznati. O ovoj situaciji oglasili su se i iz Mete te je glasnogovornik kompanije na novinarske upite priznao kako kako su imali problema s bugom zbog kojeg su greškom slani zahtjevi za prijateljstvom. Do problema je došlo nakon nadogradnje mobilne aplikacije, no on je brzo riješen: Spriječili smo da se to događa i dalje te se ispričavamo za izazvane neugodnosti.

ChatGPT ChatGPT otkrio povijesti razgovora svojih korisnika: Našli su krivca

Iako je riječ o bugu za koji će u Facebooku sigurno paziti kako se ne bi ponovio, možda će nakon ove situacije dio korisnika te društvene mreže ipak biti pažljiviji prilikom pregledavanja profila osoba koje nisu na njihovom popisu prijatelja.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti