Tehnologija virtualne stvarnosti uskoro i na međunarodnoj svemirskoj stanici

Izgleda da Microsoftov HoloLens nije pogodan samo za igranje, već i za ozbiljniju profesionalnu primjenu. Naime, NASA je na svojem službenom blogu...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 27.06.2015. / 10:13

Tehnologija virtualne stvarnosti uskoro i na međunarodnoj svemirskoj stanici

Izgleda da Microsoftov HoloLens nije pogodan samo za igranje, već i za ozbiljniju profesionalnu primjenu. Naime, NASA je na svojem službenom blogu objavila kako u suradnji s Microsoftom priprema svemirsku misiju na međunarodnoj svemirskoj postaji gdje će testirati ovaj VR headset koji bi u budućnosti trebao koristiti kao pomoć astronautima prilikom rada na ISS-u. 

Cijeli projekt se vodi pod nazivom "Sidekick", a isto su nazvali primjerak HoloLens naočala namijenjen isključivo za korištenje u orbiti. Glavna primjena ovog pametnog gadgeta iz Microsofta bila bi u dvosmjernoj komunikaciji tako da bi kontrola na Zemlji mogla "zaviriti" u svemirsku postaju i tako voditi astronaute kroz razne zadatke u realnom vremenu. Astronauti će moći uvježbavati razne hitne scenarije poput hitnih slučajeva, popravaka i podešavanja opreme, između ostalog stoji u priopćenju. 

Prije samog lansiranja headseta u svemir, Microsoft je već testirao HoloLens u Weightless Wonder C9 zrakoplovu pa bi se tako prvi set HoloLens VR naočala na ISS-u mogao pojaviti već prilikom iduće opskrbe 28. lipnja.

Kako su tekle pripreme možete vidjeti u videu iznad.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti