TIGA prvi put u Zagrebu

Prvi put u Zagreb, točnije u subotu, 14. svibnja, u klub Aquarius iz Kanade nam dolazi poznati DJ i producent Tiga, legenda electro-pop i house zvuka

Zimo Zimo Danijel Levatić | 15.02.2011. / 10:54

TIGA prvi put u Zagrebu

Prvi put u Zagreb, točnije u subotu, 14. svibnja, u klub Aquarius iz Kanade nam dolazi poznati DJ i producent Tiga, legenda electro-pop i house zvuka, koji odlično spaja komercijalni uspjeh s tehničkom vještinom u radu i karizmom koju prenosi na publiku.

Među svjetskom, ali i domaćom klupskom scenom stekao je popularnost najviše zahvaljujući remiksima koje je radio za imena kao što su Scissors Sisters, Felix Da Housecat, LCD Soundsystem i Boyz Noize, ali i zbog svoja dva albuma, posljednjeg iz 2009. godine objavljenog pod nazivom Ciao!

Tiga (@ciaotiga) je umjetničko ime Montrealskog DJ-a i producenta pravog imena Tiga James Sontag. Njegov album Sexor osvojio je Juno Award 2007. za plesnu skladbu godine.

Diplomirao u Selwyn House School, prestižnoj školi u Westmountu. Prije bavljenja produkcijom glazbe, bio je uključen u promociju rave partya u svom rodnom gradu tijekom ranih 90-ih, također je sudjelovao u stvaranju svjetski poznatog afterparty kluba SONA. 1994. godine, otvara vinyl shop pod nazivom DNA Records, a 1998. osniva vlastiti label, Turbo Recordings.

Tiga je nadaleko poznat po svojim remiksevima: Tomas Andersson 'Washing Up', Scissor Sisters 'Comfortably Numb' i Felix Da Housecat 'Madame Hollywood', ali također za covere Nellyevog hita 'Hot in Here' i Corey Hartov 'Sunglases At Night'. Često surađuje s Mateom Murphyem (s kojim stvara pod pseudonimom

TGV) i Jesperom Dahlbäckom, koji je producirao mnoge Tigine remixeve.

Od kraja 2008. godine, Tiga nastavlja produkciju u suradnji s Zombie Nation pod pseudonimom ZZT; tri 12' izdanja rezultat su suradnje. Godine 2009 je izdao svoj drugi album pod nazivom Ciao! Vesele, a u isto vrijeme i pomalo uvrnute izvedbe u kojima svatko može pronaći nešto za sebe.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti