VIDEO: Zavirite u unutrašnjost preklopnog telefona i pogledajte što ga čini tako posebnim

Zanimljivo je da je ovo prvo takvo javno rastavljanje i zavirivanje ispod površine preklopnog telefona Honor Magic Vs.

Martina Čizmić | 09.02.2023. / 08:54

Unutrašnjost Honor Magic Vs (Foto: Honor)

Kad kupujemo pametne telefone, obično obraćamo pažnju na njihove mogućnosti i vanjski izgled. No, kako ti telefoni izgledaju iznutra? 

Zack s YouTube kanala JerryRigEverything poznat je po tome što rastavlja pametne telefone i svima pokazuje njihovu unutrašnjost. Ovaj put na stolu mu se našao Honorov Magic Vs koji će svjetsku premijeru imati na MWC 2023 sajmu u Barceloni. 

Zanimljivo je da je ovo prvo takvo javno rastavljanje i zavirivanje ispod površine preklopnog telefona Honor Magic Vs. Jasno se mogu razabrati komponente koje su potencijalnim kupcima najbitnije poput baterije, ali i šarki koje su odgovorne za preklapanje samog telefona. 

Unutrašnjost Honor Magic Vs (Foto: Honor)

Tako je moguće vidjeti da Honorov novi telefon ima šarku bez zupčanika koja je lijevana u jednom komadu, a napravljena je od posebnog polimernog materijala koji se koristi u svemirskoj tehnologiji. 

Ono što posebno upada u oči je nedostatak razmaka između dviju preklopljenih strana ekrana, zbog čega je telefon nešto tanji kad se preklopi. Kako će to utjecati na stvaranje pregiba na ekranu, tek treba vidjeti. Iz Honora su istaknuli kako su njihove šarke certificirane za 400 tisuća preklapanja, ali nisu spominjali koliko je izdržljiv sam ekran. 

U svakom slučaju, zanimljivo je zaviriti ispod površine i pokušati identificirati pojedine komponente u telefonu. Jeste li prepoznali što je baterija, a što memorija? 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti