Vivo predstavio četiri nova telefona na hrvatskom tržištu

Uređaji nude različite opcije i prilagođeni su korisnicima koji imaju različite potrebe, ali i različite budžete.

Martina Čizmić | 24.11.2022. / 17:52

vivo X80 Lite 5G (Foto: Vivo)

Vivo je predstavio četiri nova modela svojih telefona koji su dostupni na hrvatskom tržištu. Radi se o novim uređajima u X i Y seriji, koji su namijenjeni korisnicima koji vole izdržljivu bateriju i snažnu kameru.

Tako vivo X80 Lite 5G ima kameru od 64 megapiksela, podržava duže vrijeme ekspozicije, a u kombinaciji s ultra-širokokutnom kamerom od 8MP i makro kamerom od 2MP zadužena je za stvaranje jasnih fotografija i u uvjetima lošeg osvjetljenja. Pokreće ga MediaTek Dimensity 900 čipset, koji nudi visoku energetsku učinkovitost i rad bez zastajkivanja, a dolazi s 8GB radne memorije i dodatnih 8GB „virtualne“ memorije s Extended RAM 3.0 značajkom te 256GB prostora za pohranu. Iako ima zaslon od 6,44 inča FHD+ AMOLED, baterija od 4500mAh može lakš izdržati cijeli dan i napuniti se za manje od sat vremena pomoću 44W vivo FlashCharge tehnologije.

 

Y serija poznata je po kombinaciji tehnologije i prihvatljive cijene, a na hrvatsko tržište dolazi s modelima Y35, Y22s i Y16

Y35 je dizajniran za sve koji stalno fotografiraju, sa značajkama za snimanje fotografija i videozapisa. Tako prednja kamera ima Selfie Spotlight Band - namjensku bljeskalicu koja pruža dopunsko svjetlo prilikom snimanja portreta. Utor za memorijsku karticu Y35 omogućuje do 1 TB dodatne pohrane, a 8 GB RAM-a može se povećati s dodatnih 8 GB putem vivo Extended RAM 3.0 značajke.
Velika baterija od 5000 mAh i AI tehnologija za uštedu energije osiguravaju izdržljivost uređaja, dok brzo punjenje od 18W osigurava da pauze u korištenje budu što kraće. 

Y22s je višenamjenski uređaj koji nudi glatko korištenje zahvaljujući 6 GB RAM u kombinaciji s Qualcomm Snapdragon 680 mobilnom platformom i 128 GB prostora za pohranu koji se može proširiti na do 1 TB putem MicroSD memorijske kartice. Dodatan pogon mu daje i baterija kapaciteta 5000 mAh, a ovaj model ima i sustav trostruke kamere koji kombinira glavnu kameru visoke rezolucije od 50 MP s makro kamerom od 2 MP i bokeh kamerom od 2 MP.

Za one koji tek ulaze u svijet pametnih telefona osmišljen je model Y16 koji nudi 128 GB pohrane, odlično trajanje baterije te sustav dvostruke kamere koji pruža zabavan i kreativan pristup fotografijama i videozapisima. Također ima vivo značajku Extended RAM koja dodaje 1 GB dodatnog virtualnog RAM-a na već dostupna 4 GB RAM-a. Njegova baterija od 5000 mAh traje cijeli dan, a podržava i obrnuto punjenje, odnosno dopunjavanje baterije ili punjenje baterije drugog uređaja u pokretu. 

Uređaji su već dostupni na hrvaskom tržištu po cijeni od 3499 kuna za X80 Lite 5G, 2299 kuna za Y35, 1799 kuna za Y22 te 1399 kuna za Y16.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti