Još jedan zanimljiv flagship telefon dostupan i na hrvatskom tržištu

Novi smartphone ima snažne adute s kojima napada sam vrh tržišta pametnih telefona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.04.2023. / 12:58

Vivo X90 Pro (Foto: Vivo)

Od prošlog tjedna u Hrvatskoj je dostupan još jedan flagship pametni telefon koji ima nekoliko snažnih aduta na iznimno konkurentnom tržištu. Vivo X90 Pro, koji smo recenzirali prošli tjedan, korisnike bi prvenstveno trebao privući sustavom kamera na kojima je tvrtka surađivala sa Zeissom, kao i odličnim hardverom i baterijom, pogotovo brzim punjenjem baterije.

Vivo X90 Pro RECENZIJA Vivo X90 Pro: Flagship telefon snažnog hardvera i fantastičnih fotografskih mogućnosti

Rezolucija glavne kamere iznosi 50 MP (riječ je o 1-inčnom IMX989 senzoru), dok se pored nje nalazi 50MP portretna kamera, kao i 12MP širokokutni senzor. Zahvaljujući veličini i kvaliteti senzora, različitim naprednim opcijama, posebnom V2 čipu za obradu fotografija te naprednim AI algoritmima, fotografije, kao i videozapisi snimljeni ovim telefonom zaista su vrhunski, u što smo se i sami imali prilike uvjeriti tijekom mjesec dana korištenja smartphonea. Također, posebne pohvale idu fotografiranju u noćnim uvjetima.

Što se hardvera tiče, Vivo pokreće čipset MediaTeK Dimensity 9200 koji bez problema rješava i najteže zadatke koje korisnici stave pred njega, uključujući i zahtjevne igre. Dijagonala ekrana iznosi 6,78 inča, uz frekvenciju osvježavanja od 120Hz, a treba naglasiti kako je riječ o Ultra Vision ekranu sa zaštitom za očiju.

Kapacitet baterije iznosi 4870 mAh, a više od njegova kapaciteta zanimljiva je brzina punjenja. Nakon 10 minuta punjenja baterija već će biti iznad 50 posto napunjenosti, dok će nakon 28 minuta ta brojka dosegnuti 100 posto. I sve to s punjačem koji se isporučuje sa samim uređajem.

Vivo X90 Pro Vivo najavio dolazak pametnog telefona na kojem su radili gotovo tri godine

Vivo X90 Pro u Hrvatskoj je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1199 eura za model sa 12GB memorije i 256GB prostora za pohranu podataka.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti