Zuckerberg najavio nove opcije za svoju popularnu društvenu mrežu

Jasno je kako Meta s vremenom planira predstaviti još više noviteta kako bi privukla nove korisnike i poboljšala iskustvo korištenja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.08.2023. / 09:07

Threads
Threads (Foto: Afp)

Čini se da je početni uspjeh Metine društvene mreže Threads iznenadio i samog Marka Zuckerberga. U kratko vrijeme broj preuzimanja ove aplikacije premašio je čak 100 milijuna, no nakon početne znatiželje interes za ovom mrežom polako je počeo opadati. Prije mjesec dana tako je broj dnevno aktivnih korisnika bio oko 50 milijuna, no dva tjedna nakon toga, on se prepolovio.

Društvene mreže, ilustracija U samo pet dana srušila je sve rekorde i privukla 100 milijuna korisnika, ali ovu aplikaciju nećete legalno moći koristiti u Hrvatskoj

Svima u Meti jasno je kako uspjeh s ovom aplikacijom kojem se nadaju ipak neće ići preko noći te će, jednom kada prođe početni entuzijazam, morati polako privlačiti nove korisnike i davati im novi sadržaj i opcije koje će privući što veći broj osoba. Neke od noviteta koje možemo uskoro očekivati krajem prošlog tjedna najavio je Mark Zuckerberg i to, naravno, upravo na Threadsu.

Najvažniji novitet odnosi se na web verziju koju trenutačno razvijaju i koja stiže za nekoliko tjedana. Iako je i sada moguće vidjeti sadržaj Threadsa na webu, taj je prikaz prilično rudimentaran i nema dodatnih opcija, odnosno na objave se ne može odgovarati, lajkati i ponovno ih objavljivati. Ako kliknete na neku od tih opcija pojavit će vam se QR kod koji je potrebno skenirati s pametnim telefonom i onda će vam se otvoriti trgovina aplikacija putem koje možete preuzeti mobilnu aplikaciju ove mreže koja ima sve mogućnosti.

Osim web verzije, Zuckerberg je najavio kako bi kroz nekoliko tjedna na ovoj mreži trebali omogućiti i tražilicu, a nije teško zaključiti kako će ekipa iz Mete nastaviti s razvojem novih i poboljšanjem postojećih opcija kako bi korisnicima omogućila što bolje iskustvo i privukla što veći broj novih korisnika. Zuckerberg je Threads pokrenuo kao alternativu i konkurenta Twitteru, odnosno platformi X. Riječ je o društvenoj mreži baziranoj na tekstualnim objavama, a razlog zašto je, za razliku od drugih konkurenta Twittera, Threads u kratko vrijeme uspio privući tako veliki broj korisnika jest njegova povezanost s Instagramom.

Threads Nakon početnog oduševljenja Threadsom, korisnici ga sve više ignoriraju

Naime, za Threads ne morate otvarati nove račune i od nule krenuti s pratiteljima i osobama koje pratite, već ih možete uvesti iz Instagrama. Zahvaljujući tome Threads je uspio skupiti jako veliki broj korisnika čime je postao najveći Twitterov konkurent.

Svoje nadmetanje u virtualnom svijetu Musk i Zuckerberg mogli bi prebaciti i u stvarni svijet, u borilački kavez. Prvo je Musk tijekom vikenda ponovno spomenuo ideju o borbi koja bi se prikazivala na platformi X, na što mu je Zuckerberg odgovorio da je spreman već danas i predložio i datum 26. kolovoza.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti