Acer predstavio najtanji prijenosnik na svijetu i 'zvijer' za gaming

Swift 7 prvi je prijenosnik na svijetu koji je tanji od 1 cm, dok Predator 21 ima 21 inčni zakrivljeni ekran, dvije Nvidijine GTX 1080 grafičke kartice, a težak je čak 8kg

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.09.2016. / 08:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Acer je na ovogodišnjem IFA sajmu koji se ovog tjedna održava u Berlinu predstavio nekoliko zanimljivih prijenosnih računala, uključujući i najtanji laptop na svijetu (prvi prijenosnik koji je tanji od 1 cm) te gamersku zvijer sa zakrivljenim 21 inčnim ekranom. Usprkos tome što je tanak samo 9,98 mm, Acerov Swift 7 dolazi sa snažnim hardverom i kućištem od aluminija te radi na sedmoj generaciji Intelovih Core i5 procesora, ima do 8GB RAM-a, 256GB SSD-a, a dijagonala ekrana iznosi 13,3 inča (rezolucija od 1920x1080 piksela). Baterija bi trebala izdržati oko devet sati rada, a od priključaka Acer je u tanko kućište ovog računala uspio 'ugurati' 2 USB-C 3.1 priključka i izlaz za slušalice. Ovaj prijenosnik u prodaji će se pojaviti tijekom listopada po cijeni od 999 dolara, a u prodaji će se pojaviti i jeftiniji modeli Swift 1, 3 i 5 s cijenama od 249, 499 i 749 dolara – ovi će modeli biti malo deblji u odnosu na Swift 7.

Jedna od sve popularnijih kategorija računala u posljednjih nekoliko godina su 2-u-1 hibridi, odnosno modeli koji se mogu koristiti kao prijenosna računala, ali se odvajanjem ili zakretanjem tipkovnice mogu koristiti i kao tableti, a Acer je jučer predstavio model Spin koji je sličan Swiftu, s tim da mu se tipkovnica može okrenuti za 360 stupnjeva i na taj ga se način koristiti kao tablet. Spin serija također uključuje modele Spin 1, 3, 5 i 7 – najjači model jest Spin 7 koji je malo deblji od Swifta 7, ima Intel Core i7 procesor, do 8GB RAM-a, 256GB SSD-a, a kada se pojavi na tržištu sljedećeg mjeseca moći će ga se kupiti po cijeni od 1,199 dolara.

Najzanimljiviji novi Acerov model jest Predator 21 X koji po veličini ekrana (21 inča rezolucije 2560x1080 piksela), hardveru i težini (8kg) više podsjeća na stolno, nego na prijenosno računalo. Iz Acera su se pohvalili kako je ovo prvi prijenosnik na svijetu sa zakrivljenim ekranom, a što se hardvera tiče, također dolazi s Intelovim Kaby Lake Core procesorima te ima dvije Nvidijine GTX 1080 grafičke kartice (riječ je o karticama koje je Nvidia nedavno predstavila te su se pohvalili da se po prvi puta njihove grafičke kartice namijenjene prijenosnicima kvalitetom mogu mjeriti s karticama za stolna računala). Cijena ovog Predatora još nije objavljena (možemo očekivati cijenu od nekoliko tisuća dolara), a u prodaji će se pojaviti početkom sljedeće godine.  

Izvor: TechSpot

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti