Apple sutra predstavlja iPhone 7: Evo što možemo očekivati

Apple je za sutra najavio konferenciju na kojoj će predstaviti nove modele iPhonea i vjerojatno novu generaciju Apple Watcha

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.09.2016. / 10:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što smo mjesecima slušali brojne glasine o novim modelima iPhonea, sutra ćemo napokon saznati na čemu su to u Appleu radili proteklih godinu dana i kakve to novitete donose novi modeli ovih telefona. Tijekom vikenda poznati analitičar iz KGI-a Ming-Chi Kuo, koji se do sada pokazao kao odličan prognozer, odnosno osoba s odličnim izvorima kada je Apple u pitanju, objavio je svoja predviđanja za nove modele iPhonea. iPhone 7 i 7 Plus tako bi trebali raditi na novoj generaciji Appleovih procesora A10 koji bi trebali donijeti značajno poboljšanje u odnosu na procesore ugrađene u šestice, dok će dijagonale ekrana ostati iste kao i u protekle dvije generacije – 4,7 inča i 5,5 inča.

U ovim modelima možemo očekivati i kvalitetnije kamere u odnosu na iPhone 6 i 6 Plus, no Ming-Chi Kuo kaže kako će veći iPhone imati kvalitetniju kameru (tj. imat će dvije kamere) rezolucije 12MP s optičkim zumom i optičkom stabilizacijom slike. Također, Apple je poboljšao i bljeskalicu koja će omogućiti snimanje kvalitetnijih fotografija u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Za mnoge dosadašnje korisnike iPhonea jedan od najvećih problema bila je količina memorije te je većina kupovala najjeftinije modele kapaciteta 16GB – što je za potrebe prosječnih korisnika i brojne aplikacije, fotografije i videozapise premalo. S ovim modelima i to će se promijeniti tako da bi početni model trebao imati 32GB memorije, a maksimalna količina memorije trebala bi iznositi čak 256GB.

iPhone 7 trebao bi imati 2GB RAM-a, dok bi veći model, zbog sustava dualne kamere, trebao imati 3GB RAM-a. Kuo je 'potvrdio' i ono o čemu se najviše piše posljednjih mjeseci kada su novi modeli iPhonea u pitanju – oni neće imati 3,5mm izlaz za slušalice, no Apple bi s njima trebao isporučiti slušalice s Lightning konektorom, kao i adapter koji će omogućiti povezivanje klasičnih slušalica s iPhoneom 7/7 Plus.

Dosadašnje informacije govorile su kako će Apple taj dodatni prostor koji je nastao izbacivanjem izlaza za slušalice iskoristiti za veću bateriju ili će telefoni biti tanji, no Kuo kaže kako će ga iskoristiti za poboljšanje sustava za prepoznavanje jačine dodira po ekranu. Ovo bi trebao biti i prvi iPhone koji će biti vodootporan te bi trebao imati IPX7 certifikat (isti kao i Apple Watch), što znači da će iPhone izdržati trideset minuta potopljen jedan metar ispod vode. Usprkos svemu navedenom, predviđanja Ming-Chi Kuoa vezana uz prodaju ovih telefona nisu previše optimistična za Apple te on smatra da će ova kompanija u posljednjem kvartalu ove godine isporučiti oko 65 milijuna iPhonea, što je puno manje u odnosu na prošlogodišnje brojke kada je isporučeno 82 milijuna iPhonea 6S i 6S Plus.

Osim novih iPhonea, očekuje se predstavljanje i nove generacije Appleovog sata koji bi trebao donijeti tri glavna poboljšanja – podršku za GPS, izdržljiviju bateriju i brži procesor.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti