HTC predstavio novu U seriju pametnih telefona

'U' serija donosi metal, staklo i umjetnu inteligenciju.

Monika Nožić Monika Nožinić | 12.01.2017. / 15:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tajvanski tehnološki div HTC danas je predstavio dva nova uređaja: HTC U Ultra i HTC UPlay.

Oba modela imaju ultra-tanko, ali otporno kućište koje je *rezultat dvogodišnjeg razvoja i sadrže HTC Sense Companion – inteligentni softver koji svakodnevno uči na temelju korištenja telefona.

HTC U Ultra dolazi sa Quad HD Super LCD 5 ekranom od 5.7 inča sa Dual Displayem i Gorilla Glassom (model s 64GB) ili Sapphire Glassom (128GB), 64 ili 128GB ukupne memorije za skladištenje podataka uz mogućnost proširivanja do 2TB i 4GB RAM-a.

Pokreće ga četverojezgreni procesor Qualcomm Snapdragon 821, a radi na Android 7.0 operativnom sustavu.

Uređaj ima glavnu kameru od 12 megapiksela, kameru od 16 mekagipksela na prednjoj strani i i senzor za otisak prsta, a selfie Panorama omogućuje snimanje širokokutnih selfija bez korištenja selfie štapa.

HTC U Ultra ima drugi ekran na gornjem dijelu telefona koji prikazuje obavijesti bez prekidanja trenutne aktivnosti i komunicira s ugrađenom umjetnom inteligencijom kako bi se dobile informacije koje korisnika stvarno zanimaju.

U uređaj su ugrađena četiri trenutno najbolja mikrofona na tržištu koji korisnika (uz minimalnu potrošnju baterije) stalno slušaju i čekaju na glasovnu aktivaciju. Na taj način moguće je aktivirati telefon koji se nalazi na drugom kraju sobe, bez obzira je li zaključan ili ne. Mikrofoni snimaju i 3D zvuk prilikom snimanja video materijala.

Inteligentne slušalice koje stižu u prodajnom paketu, prilagođavaju se sluhu korisnika, pružajući potpuno personalizirano uživanje u zvuku uz uklanjanje buke iz okoline.

HTC U Play ima 5.2-inčni Full HD (1080p) Super LCD ekran sa Gorilla Glassom, osmojezgreni MediaTek Helio P10 procesor, 3GB RAM-a i USB Type-C konektor.

Korisnici će na njemu moći pohraniti 32GB podataka, s mogućnošću proširenja do 2TB.

Na prednjoj i zadnjoj strani telefona nalaze se kamere od 16 megapiksela, a uređaj sadrži i senzor za otisak prsta.

Baterija je nešto slabija pa njen kapacitet ovaj put iznosi samo 2500mAh.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti