Huawei predstavio novi pametni telefon i najavio povratak u srca europskih korisnika

Uz pametni telefon nova 9, predstavljena je nova inačica pametnog sata, Huawei Watch GT 3 te neobične slušalice Freebuds Llipstick.

Martina Čizmić | 21.10.2021. / 17:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon dugo vremena, Huawei je ponovno održao predstavljanje nekog uređaja u Europi. Na regionalnom predstavljanju u Beču, uz nove uređaje kojima se planiraju vratiti u srca europskih korisnika, najavili su i ambiciozne poslovne planove.

Derek Yu, predsjednik za CEE & Nordic i Kanadu Huawei Consumer Business Group, predstavio je najnovije poslovne rezultate kompanije. Pohvalio se rezultatima u 2021. koji podrazumijevaju prihod od 320,4 milijarde kineskih jena s profitnom maržom od 9,8%, a prihod od potrošača iznose 135,7 milijardi kineskih jena (CNY).

Istaknuo je kako Huawei svake godine sve više ulaže u istraživanje i razvoj, a prisutnost na različitim tržištima osiguravaju kroz lokalne trgovine. 

Neprestano nastojimo pronaći i razviti najbolja tehnološka rješenja za integraciju u naše proizvode kako bismo ispunili očekivanja naših korisnika. Nastavno, misleći upravo na njih, otvaramo nove lokalne trgovine kako bismo im omogućili bliži kontakt s našim brandom i ponudama. Na kraju 2020. godine Huawei je imao gotovo 60.000 maloprodajnih trgovina, display zona i punktova za display diljem svijeta, uključujući više od 5.000 experience trgovina. Uz sve to, Huawei i dalje nastavlja rasti, istaknuo je Yu. 

Što se tiče novih uređaja predstavljenih u Beču, Huawei je predstavio novi pametni telefon Huawei nova 9, ali i novu inačicu svog pametnog sata i slušalica. 

Predstavljena pred pet godina, Huaveijeva nova serija pametnih telefona iz godine je u godinu poboljšavana. Nova 9 pametni telefon s moćnom kamerom, upečatljivim dizajnom, tehnologijom brzog punjenja, Huaweijevim operativnim sustavom Harmony OS 2 te drugim naprednim značajkama. 

U protekle dvije godine Huawei je uložio znatna sredstva i energiju ne bi li svoj operativni sustav i AppGallery podigao na takvu razinu da korisnici mogu bez problema koristiti omiljene aplikacije na koje su navikli u iOS ili Android sustavima. Tako su se pohvalili kako je AppGallery  treća najveća trgovina aplikacija na svijetu s 560 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, a aplikacije su preuzete ukupno 384,4 milijardi puta u 2020. godini. Postotak mjesečno aktivnih korisnika izvan Kine porastao je za 29% u odnosu na prijašnju godinu. Broj aplikacija pokrenutih na AppGalleryju u 2020. godini izvan Kine bio je deset puta veći od onog iz 2019. godine.

Ono što je prilikom predstavljanja nova 9 bilo posebno istaknuto je sustav kamera Ultra Vision koji uključuje glavnu kameru od 50MP RYYB Ultra s 1/1.56-inčnim senzorom koji osigurava veliku količinu svjetla za stvaranje visokokvalitetnih fotografija, 8MP ultraširokokutnu kameru, 2MP dubinsku kameru, 4cm makro kameru i 32MP prednju kameru.

Za snimanje u uvjetima lošije osvjetljenosti odnosno noći, brine se Super Night Selfie i Night Portrait Mode, koji zahvaljujući Huaweijevim posebnim algoritmima smanjuju digitalni šum na fotografijama i rekonstruiraju pozadinu. Tome treba dodati i Full-Path P3 upravljanje bojama, koje kontrolira zastupljenost boja. Sa značajkama Extreme Night Shoot i Night Selfie Video, snimati se može u mraku s prednjom i stražnjom kamerom u 4K rezoluciji. Stražnja kamera Huawei nove 9 također podržava snimanje usporenih videozapisa (Slow-Motion) i videozapisa s ubrzanjem (Time-lapse).

Zaobljeni dizajn, debljina od samo 7,77 mm i težina od približno 175 grama, te dvije plave i crna boja u kojoj dolazi, garantira da će ovaj telefon biti privlačan i mlađim, ali i starijim korisnicima. 

Za one kojima je bitna izdržljivost, iz Huaweija ističu kako nova 9 ima bateriju kapaciteta 4300 mAh kojoj je potrebno samo 38 minuta da se napuni do 100% jer podržava brzo punjenje baterije. 

Huawei nova 9 ima zaslon od 6,57 inča, koji može prikazati 1,07 milijardi boja, podržava brzinu osvježavanja zaslona do 120 Hz, brzinu reagiranja od 300 Hz te sadrži P3 raspon boja. Pomalo iznenađujuće, nova 9 pokreće Snapdragon 778G 4G procesor, što znači da ne podržava 5G tehnologiju, ali se to i odražava na konačnoj cijeni samog uređaja. 

Nova inačica Huawei Watch GT 3 za svačiji stil

Dva nova modela Huawei Watch GT 3 dolaze u dvije različite veličine, 46mm i 42mm, i kombiniraju eleganciju i najnovije tehnologije. Obje verzije Huawei Watch GT 3 nude više od 100 različitih načina vježbanja, imaju ugrađen planer tjelesnih aktivnosti, unaprijeđeno praćenje lokacije kod trčanja te novi senzor mjerenja otkucaja srca 5. generacije.

Huawei Watch GT 3 opremljen je poboljšanim cjelodnevnim nadzorom zasićenosti kisika u krvi, praćenjem sna, mogućnošću obavljanja poziva putem Bluetootha te je kompatibilan s Android i iOS uređajima. U Huaweiju ističu kako će baterija na Watch GT 3 trajati 14 dana (u slučaju modela od 46mm) odnosno 7 dana (u slučaju modela od 42mm).

Neobične FreeBuds Lipstick slušalice 

Pomalo neobičnog izgleda, FreeBuds Lipstick slušalice, baš kao što im ime sugerira, podsjećaju na ruž za usne. Kako su istaknuli i Huaweija, radi se o posebnom elegantnom i raskošnom izdanju slušalica koje su smjestili u kućište od nehrđajućeg čelika s blistavo sjajnom završnom obradom. Unutar kućišta smještene su elegantne, ultra lagane slušalice živahne crvene boje.

Huawei FreeBuds Lipstick slušalice kompatibilne su s bilo kojim Android ili iOS pametnim telefonom i podržavaju uparivanje s različitim uređajima.

Preporučena prodajna cijena nova 9 pametnog telefona je 3.899,00 HRK, a dostupan je u prednarudžbi od 21. do 1. studenog uz vrijedan poklon - FreeBuds 4 slušalice.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti