Je li ovo najgluplji gadget 2017. godine?

Vilica koja ublažava buku srkanja za neke bi mogla biti izum godine, no većina ju smatra izumom koji zapravo ne služi ničemu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 28.10.2017. / 12:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Stručnjaci za tradicionalnu gustu japansku juhu s rezancima, poznatu kao ramen, kažu da je ispravan način uživanja u ovom jelu srkanje jer se samo tako mogu istovremeno konzumirati rezanci i tekući dio juhe. Naravno, srkanje je za neke ljude poprilično iritantno, zbog čega je i osmišljena vilica koja ublažava taj zvuk.

Japanska kompanija Nissin osmislila je vilicu pod nazivom Otohiko koju prodaje za 130 dolara (oko 845 kuna), međutim, mnogi ovaj izum nazivaju najglupljim gadgetom 2017. godine.

Vilica koja se proizvodi u ograničenom izdanju ima veliku dršku koja "prikuplja" neugodne zvukove srkanja pri konzumaciji juhe te ih pretvara u ugodne zvukove iz vašeg telefona. To joj omogućuje posebna aplikacija s kojom se povezuje, a svaki put kada korisnik vilice srkne juhu, začuje se zvuk iz malih zvučnika telefona.

Kompanija Nissin odlučila je napraviti tek 5 000 primjeraka vilice, što mnogi kritičari pozdravljaju i nadaju se da se neće proširiti svijetom.

Mi se nadamo da će ovaj neobičan izum početi proizvoditi u puno većim količinama jer je broj ljudi koji glasno jedu hranu i glasno srču juhe zaista postao nepodnošljiv. Vjerujemo da i vi u svom okruženju imate nekoga kome bi ovaj gadget itekako koristio pa svakako razmislite o ideji za božićni poklon.

Pogledajte videozapis:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti