No.1 D5, najbolji pametni sat koji je ova tvrtka proizvela

Kineski pametni satovi obično teško konkuriraju trenutno premium satovima kao što su Samsung S2 ili Apple Watch, no za puno manje novaca možete danas nabaviti prilično dobar uređaj.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 01.02.2016. / 02:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prva stvar koju odmah treba spomenuti kod modela D5 je što ovaj sat pogoni Androidov Wear operativni sustav, što mu daje veliku prednost nad konkurencijom. Razlog tome je što je Wear prilično sofisticiran softver koji daje puno mogućnosti kao što je instaliranje dodatnih aplikacija, fluidno i vrlo lijepo sučelje, te lakše mogućnosti nadogradnje.

Android Wear već se ranije mogao vidjeti na drugim bolji satovima kao što je primjerice Moto 360, a izgleda kako i Kinezi malo po malo mijenjaju svoje operativne sustave, daleko boljim Wearom.

Naime, No.1 D5 je definitivno najkvalitetniji i najnapredniji uređaj koji je ova kompanija proizvela, no to isto tako dolazi i s višom cijenom od 125 dolara. IPS ekran od 1.3 inča, te rezolucije od 360 x 360 piksela daje mu posebnu čistoću i mogućnost gledanja sa svih kuteva. Baterija od 450mAh je dobra, no s obzirom da D5 nudi puno mogućnosti, moramo se pomiriti s činjenicom da ćemo svaki dan morati puniti ovaj uređaj, što je slučaj i s ostalim skupljim pametnim satovima.

Da bi Android Wear radio fluidno, D5 ima ugrađen 512MB RAM-a i 4GB interne memorije koja služi za pohranu glazbe koju možete slušati nezavisno o vašem telefonu. Nadalje, D5 ima podršku za ugradnju SIM kartice koja vam daje dodatnu fleksibilnost i nezavisnost pametnog telefona, pa tako možete obavljati pozive, slati poruke, surfati internetom, bez da se spajate na WiFi.

S vanjske strane, sat je izrađen od nehrđajućeg čelika što mu daje robusnost i slovi kao vodootporan sat, što je djelomično točno. Naime, ako perete ruke, sat može slobodno ići pod vodu, no ne preporučuje se ronjenje i plivanje, jer voda ipak može naštetiti.

Odlična stvar, koja mi se odmah na prvu svidjela čim sam primio sat u ruke, jest velik broj raznih izgleda početnog zaslona, što rijetko koji sat nudi, pa tako možete izabrati između prilično velikog broja dizajna, a i možete dodatno s interneta preuzeti neke nove.

Iako nismo ovaj puta imali prilike napraviti video, u videu ispod vrlo je dobro prikazano kako sat radi i što se sve s njim može, a svakako je svima zanimljiva stvar da aplikacije poput Facebooka i Instagrama rade sasvim normalno. Minus je svakako mali ekran, pa je tako malo teksta obično odrezano, no sasvim solidno možete pogledati novosti, obavijesti, poruke, slike, video itd.

Glavni ekran sastoji se od nekoliko “pod ekrana” pa tako swipeanjem prema desno možemo vidjeti još nekoliko osnovnih opcija, kao što je upravljanje glazbom, mjerenje otkucaja srca i broj prijeđenih koraka. 

Svaki sat ima alarm, pa tako i D5, što je svakako odlična stvar jer sat vibrira i zvoni, tako da ćete se vjerojatno lakše probuditi, no isto tako lakše je ugasiti budilici, pa treba biti oprezan.

Da biste lakše pogledali obavijesti ili koliko je sati, D5 ima ugrađen senzor pokreta pa tako čim pogledate na sat, vaš ručni zglob se okrene, aktivira senzor i ekran se zasvijetliti, stoga nemate potrebu klikati gumb ili ekran da vidite informacije koje tražite.

SMS poruke možete slati i pisati, no nije toliko jednostavno radi malog ekrana, ali za neke osnovne stvari poput “OK”, “Može”, “Dolazim odmah” i slično, ovo je savršeno mjesto za slanje takvih poruka.

Na kraju, iako jest cijena malo viša, točnije 125 dolara, ovaj sat zaista nudi puno toga i mnogo je kvalitetniji od nekih o kojima smo ranije pisali a koji koštaju 80-ak dolara. Ovo je možda jedan od jeftinijih Android satova i zaista izgleda dobro i nudi puno toga za svakog korisnika. 

Više o satu možete saznati na službenim stranicama, gdje ujedno i možete potražiti prodajna mjesta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti