Nokia predstavila tri nova telefona koji naglasak stavljaju na izdržljivost

Tri nova uređaja, koja su predstavljena uoči Mobile World Congressa u Barceloni, naglasak stavljaju na izdržljivost - kako samih uređaja i baterija, tako i dugotrajnu softversku podršku.

Martina Čizmić | 28.02.2022. / 14:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

HMD Global, tvrtka koja proizvodi Nokia telefone, predstavila je tri nova modela pametnih telefona Nokia C-serije– C21, C21 Plus i C2 drugo izdanje.

Kako su istaknuli prilikom predstavljanja, poslovni rezultati za 2021. godinu bili su bolji od očekivanih, a u 2022. očekuju da će se nastaviti trend rasta. Tako predviđaju da će u prvoj polovici godine dosegnuti milijun pretplata na svoj Services Suite, a najavili su i otvaranje novog odjela usmjerenenog na usluge.

2021. bila je godina transformacije koja je rezultirala solidnim rastom prihoda u cijelom poslovanju, a danas slavimo profitabilno novo poglavlje za HMD Global s izdavanjem tri nova pristupačna Nokia uređaja koji nisu samo sigurni, pouzdani i izdržljivi, već osiguravaju da što više ljudi može pristupiti najnovijoj inovativnoj tehnologiji za manje. S uzbuđenjem mogu objaviti da naš portfelj usluga uključuje sigurno rješenje za financiranje uređaja za pametne telefone i druge uređaje. Spajamo ova dva sastojka, visokokvalitetno iskustvo pametnog telefona i rješenje za financiranje koje se temelji na našoj misiji da modernu mobilnu tehnologiju učinimo dostupnom svima. U kombinaciji s uspjehom naših poslovnih usluga koje nude do 1 milijun pretplata u prvoj polovici i pružanjem iznimne razine usluga koje klijenti očekuju od nas, pružamo pristupačno i besprijekorno povezano iskustvo za ljude i poduzeća diljem svijeta, istaknuo je Florian Seiche, glavni izvršni direktor, HMD Global.

Tri nova uređaja, koja su predstavljena uoči Mobile World Congressa u Barceloni, naglasak stavljaju na izdržljivost - kako samih uređaja i baterija, tako i dugotrajnu softversku podršku. 

Nokia C21 Plus svojevrsni je flagship uređaj ove serije, dizajniran za izdržljivost i dugotrajno trajanje baterije koja dolazi u dvije veličine - od 4000 mAh s dvodnevnom autonomijom, odnosno 5050 mAh s trodnevnom autonomijom. Zaslon od 6,5 inča štiti kaljeno staklo, dok se na stražnoj strani nalazi dvostruka kamera od 13 MP s panoramskim i portretnim načinom rada. Uređaj dolazi s Android Go operativnim sustavom, što korisnicima omogućuje više prostora za aplikacije prilagođene za njihove potrebe. Uz to, dolazi i 2 godine tromjesečnih sigurnosnih ažuriranja.

Nokia C21 donosi poboljšanu kameru od 8 MP s tehnologijom autofokusa, a izdržljiva baterija garantira cjelodnevno korištenje bez ikakvih problema. Baš kao i Plus verzija, podržava dvije godine redovitih sigurnosnih ažuriranja.

Nokia C2 drugo izdanje ima unutarnje metalno kućište u koje je smješten zaslon od 5,7 inča. Pokreće ga ažurirani OS s minimalnim predučitavanjem, a osiguano je dvije godine redoviti sigurnosnih ažuriranja. 

Za sad nije poznato po kojoj bi se cijeni i kad točno ovi uređaji mogli naći na hrvatskom tržištu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti