Novi iPhone stiže početkom godine?

Proizvodnja i početak prodaje jeftinijeg modela iPhonea trebala bi početi u prvom kvartalu sljedeće godine, dok iPhone 7 i 7 Plus očekujemo u rujnu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.12.2015. / 09:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple je u posljednjem kvartalu prošle godine na krilima iPhonea 6 i 6 Plus ostvario najbolju prodaju telefona u povijesti, a iako je dio analitičara očekivao da će Cookova kompanija u posljednja tri mjeseca ove godine ostvariti još bolju prodaju, čini se da to toga ipak neće doći. Naime, poznati analitičar iz KGI Securitiesa koji godinama prati Apple Ming-Chi Kuou upozorava na smanjenje narudžbi komponenata i predviđa pad broja isporuka te zaključuje kako iPhone 6S vjerojatno neće nadmašiti prodaju iPhonea 6. Kao jedan od načina povećanja potražnje za svojim telefonima, napominje Kuo, Apple će početkom sljedeće godine predstaviti još jedan, jeftiniji model iPhonea. Riječ je o modelu iPhone 6C o kojem se do sada više puta govorilo, no dosadašnje glasine govorile su kako njegovo predstavljanje možemo očekivati u svibnju pa se čini kako će Apple ubrzati njegovu proizvodnju.

Ovaj model korisnike bi trebao privući nižom cijenom (spominje se cijena između 400 i 500 dolara) te s manjim ekranom – iako su posljednjih godina u trendu veliki ekrani i phableti, dijelu korisnika takvi su telefoni preveliki. Jedan od problema iPhone 5C, kojeg je Apple predstavio prije dvije godine, osim što je bio samo sto dolara jeftiniji od modela 5S, bilo je i plastično kućište, a iPhone 6C trebao bi imati metalno kućište. Dijagonala ekrana bit će 4 inča, radit će na Appleovom A9 procesoru, kamera će biti slična/ista kao i na modelu 5S (stražnja rezolucije 8MP, dok će rezolucija prednje kamere iznositi 1,2 MP), a imat će i podršku za NFC i Apple Pay. Proizvodnja i početak prodaje ovog telefona, predviđa Kuo, trebala bi početi početkom 2016. godine te on očekuje da će broj isporuka do kraja godine dosegnuti 20 milijuna. Što se iPhonea 7 i 7 Plus tiče, njihovo predstavljanje očekujemo u rujnu sljedeće godine, a dosadašnje glasine kažu kako će najveći noviteti u odnosu na posljednje modele biti veća količina memorije te vodootpornost, a spominje se i kako u ovoj kompaniji razmišljaju o izbacivanju 3,5mm utora za slušalice, što bi moglo rezultirati tanjim kućištem ili većom baterijom.  

Izvor: Mac Rumors

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti