'On je apsolutna legenda': Evo zašto ne smijete vjerovati svemu što pročitate na Wikipediji

Australac je na Wikipediji napisao kako je u rodu s članom benda Peking Duk, pokazao svoje dokumente zaštitaru na koncertu i 'ušao u legendu'

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.12.2015. / 09:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vjerojatno najveći problem najpopularnije internetske enciklopedije Wikipedije jest što je svatko može uređivati i na njoj dodavati i mijenjati sadržaj, zbog čega je dio sadržaja nepouzdan, odnosno neistinit. Ovu mogućnost da svatko može uređivati sadržaj prije nekoliko dana iskoristio je David Spargo, lukavi mladić koji je, promijenivši informacije na Wikipediji o svom omiljenom bandu Peking Duk, 'upao' u backstage na njihovom koncertu i družio se sa svojim idolima.

S obzirom kako nije imao propusnicu u dio dvorane rezerviran samo za glazbenike i njihovu pratnju, on je na pametnom telefonu uredio stranicu ovog banda na Wikipediji i napisao kako je on u rodu s jednim od članova banda. Kada je zaštitaru rekao kako je u rodu s članom banda Reubenom Stylesom, on mu nije vjerovao, no kada mu je pokazao stranicu na Wikipediji na kojoj je pisalo kako je David Spargo dio obitelji, morao ga je pustiti.

Netko bi se možda naljutio na Sparga i zaštitare, no kada se predstavio svojim idolima i objasnio im kako je ušao u backstage, dvojac iz Peking Ducka bio je oduševljen te su večer proveli družeći se i ispijajući pivo s lukavim obožavateljem. 'On je apsolutna legenda', komentirao je Adam Hyde iz banda i pohvalio njegov genijalan potez s kojim se dokopao backstagea, ali koji je pokazao kako 'nikada ne smijemo vjerovati Wikipediji'. Spargo se na kraju pokazao 'normalnim obožavateljem' koji je samo došao upoznati članove banda i dobro se zabaviti, a na ovu ideju došao je nakon koncerta i odlučio je pokušati – nakon što je pokazao stranicu na Wikipediji i svoje dokumente zaštitaru, on ga je odveo ispred ulaza u backstage i rekao mu da pričeka.

Nakon nekoliko minuta čekanja Spargo je zaključio kako njegov plan vjerojatno neće upaliti, no onda se pojavio Reuben i rekao mu da uđe u backstage, a zahvaljujući ovom lukavom pothvatu, on se sada zaista nalazi na stranici Wikipedije Peking Duka.

Izvor: The Guardian

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti