Onda V919 je tablet s dva operativna sustava

Moram priznati da rijetko vidim tablet s dva operativna sustava i nekako sam skeptičan prema toj priči, no izgleda da Onda V919 radi sasvim solidno.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 19.10.2015. / 08:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Proizvođač tableta Onda, izbacio je model V919 koji se od konkurencije izdvaja po tome što na sebi ima dva operativna sustava, Android i Windows, a koje možete mijenjati prema potrebi, naravno uz restart cijelog uređaja.

Onda V919 je 3G tablet, kopija iPada, koji ima odličan “retina” zaslon rezolucije 2048 x 1536, a koji mu daje posebnu čistinu, uz naravno 264 piksela po inču. Sam uređaj je prilično moćan pa tako ga pogoni četverojezgreni 1.83Ghz procesor, Intelov HD grafički čip, 2GB RAM-a uz 64GB interne memorije proširive do 128GB uz pomoć TF kartice.

Zaslon uređaja je 9.7 inča, što je dimenzija koju je uveo Apple za svoje prve tablete. Bez obzira na sve, V919 dolazi s dvije kamere, prednjom i zadnje od koje su obje 2MP, no nisu pretjerano kvalitetne, primjerice nisu za usporedbu s iPadom, no sasvim solidno obavljaju svoj posao. Prednja kamera je malo “trzava” kad se snima video, no ništa što ne bi mogli pretrpjeti za neki Skype video poziv.

Nadalje, baterija od 7200mAh je sasvim dovoljna za 7 sati igranja, a za one koji više vole veće ekrane, V919 ima mogućnost video izlaza putem HDMI-a na 4K rezoluciju, pa tako možete tablet spojiti s televizorom i gledati filmove koje imate pohranjene na tabletu.

Cijena od 177 dolara nije pretjerano visoka, no nakon malo istraživanja, ovaj tablet još uvijek ima malih problema s 3G-om, pa se tako nadamo da je taj problem riješen s novom linijom uređaja te ažuriranjem softvera. Sve u svemu, s recenzija na YouTubeu, V919 je solidan uređaj za malo novaca, no valja pripaziti na neke nedostatke koje svaki uređaj ovakvog tipa ima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti