Oukitel K4000 je masivan telefon, s gotovo neuništivim zaslonom i moćnom baterijom

Teško je danas pronaći pameti telefon koji sadrži sve karakteristike, no K4000 ima neke koje zapravo najviše trebamo.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 10.12.2015. / 11:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Oukitel K4000 je novi uređaj koji dolazi s masivnom baterijom od 4000mAh, koja će trajati više nego većina telefona danas. Osim baterija, jača strana ovog uređaja je gotovo neuništivi zaslon, ne mislimo u doslovnom smislu, jer je sam Oukitel bušilicom probušio ekran nakon prilično dugog procesa, te je mobitel i dalje radio, već da možete lupiti čekićem po ekranu ili ga pregaziti autom, a da ekran ne pukne. Naravno, to je nešto što nam svima treba, jer nema goreg dok vam mobitel isklizne iz džepa i razbije vam se ekran.

Nadalje što se tiče karakteristika, Oukitel ima 5-inčni zaslon s rezolucijom 1280x720, što je dobro, no ne i najbolje, ali zadovoljit će prosječnog korisnika. 2GB RAM-a i 16GB interne memorije sasvim je dovoljno za početak i fluidnost rada uređaja, koji zapravo radi čisto solidno, iako ima četverojezgreni procesor od 1.0GHz.

Kamera je zadovoljavajuća, stražnja 13MP prednja 5MP, no ne možete očekivati slike kao na premium telefonima, jer bi bilo iznad svakog očekivanja s obzirom na cijene uređaja.

Uređaj dobro leži u ruci, no masivna baterija je uzela svoj dio priče, pa tako kad primite K4000 u ruke osjetit ćete težinu od 200g, što je prilično puno za 5-inčni smartphone, ali isplati se ipak žrtvovati za tako snažnu bateriju koju ne morate puniti svaki dan.

Možda mali nedostatak, za one sitničave, jest da ekran ima crni rub od par milimetara, što bi nekima moglo malo smetati, no meni osobno nije.

Sve u svemu, K4000 nije nešto specijalno napredan telefon, no omogućuje vam da radite sve normalne stvari, mailovi, pozivi, poruke, Instagram, Facebook, Twitter, malo fotkate i snimate, i imate vrlo izdržljiv ekran, ništa više od toga.

S obzirom na sve navedeno, cijena od 110 dolara je više nego povoljna, a ako naručujete proizvod iz europskog skladišta, onda je cijena nešto viša 147 dolara (uz kupon "CICTK" imate dodatnih 5$ popusta). Sve u svemu, K4000 je sasvim solidan uređaj s pokojom manom, ali zadovoljit će prosječnog korisnika.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti