'Ovo je najveća pogreška koju sam ikada napravio': Mogao je biti bogat, ali…

Chris Hill-Scott prodao je udio u start-upu kojeg je pokrenuo s dvojicom prijatelja za – biciklu, a ovog tjedna ta je kompanija prodana za čak 250 milijuna dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.02.2016. / 08:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije nekoliko dana tehnološki mediji objavili su informaciju kako je Microsoft preuzeo SwiftKey, kompaniju koja je 2010. predstavila jednu od najpopularnijih virtualnih tipkovnica za Androide i koja je naknadno postala dostupna i na Appleovim uređajima. Prema neslužbenim informacijama ova je akvizicija teška 250 milijuna dolara tako da su prodajom kompanije njeni osnivači napravili posao života i obogatili su se.

Microsoft kupuje SwiftKey za 250 milijuna američkih dolara

No, milijunima dolara koje će sjesti na svoj račun moći će uživati samo dvojica od prvotna tri osnivača jer je treći osnivač SwiftKeya, ubrzo nakon pokretanja kompanije, svoj udio prodao za, vjerovali ili ne – bicikl. Prema informacijama koje su objavili na stranicama Independenta, Chris Hill-Scott nije bio zadovoljan s uvjetima u start-upu čiji je bio osnivač te je zbog previše posla i male zarade odlučio napustiti ovu kompaniju – prvo je radio kao fotograf, a sada radi u jednoj državnoj agenciji u kojoj zarađuje 50 tisuća funti godišnje. Procjene nekih medija kažu kako se prodajom svog udjela odrekao svote od nevjerojatnih 25 milijuna funti te je, nakon što je saznao za Microsoftovu akviziciju svoje bivše kompanije, na Twitteru napisao kako je to 'najveća pogreška koju je ikada napravio', a ubrzo nakon toga promijenio je postavke svog profila na 'privatno' tako da ga mogu pratiti samo korisnici s kojima je povezan na toj mreži.

Jonu Reynoldsu i Benu Medlocku, koji su s Hill-Scotom osnovali ovu kompaniju, nakon toliko godina rada, sav se trud napokon isplatio te su, nakon Microsoftove akvizicije, postali milijunaši. Inače, njihova virtualna tipkovnica koristi se na više od 300 milijuna pametnih telefona i tableta diljem svijeta, a zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, ona može 'naučiti' korisnikove navike i način na koji on tipka po tipkovnici i na temelju toga predvidjeti riječi koje će tipkati.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti