Predstavljen nasljednik najprodavanijeg Androida s početka godine

OPPO R9s u prvom je kvartalu bio najprodavaniji Android na tržištu, a ova je kompanija najavila njegovog nasljednika, model OPPO R11

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.06.2017. / 07:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Analitička kompanija Strategy Analytics nedavno je objavila podatke o najprodavanijim pametnim telefonima u prvom kvartalu ove godine – dok prva dva mjesta nisu nikoga iznenadila te su ih zauzeli Appleovi iPhone 7 i iPhone 7 Plus, vjerojatno nema osobe koja se nije iznenadila kada je saznala koji je treći najprodavaniji smartphone na svijetu, odnosno najprodavaniji Android. S 9,8 milijuna prodanih telefona u prva tri mjeseca, treći najprodavaniji telefon na svijetu bio je kineski Oppo R9s. S obzirom na ovakvu veliku (i neočekivanu) popularnost modela R9s, s nestrpljenjem smo iščekivali predstavljanje njegovog nasljednika te je Oppo ovog tjedna i službeno predstavio model R11.

Ovaj smartphone, čija će prodaja na kineskom tržištu početi krajem tjedna, dolazi s 5,5 inčnim AMOLED ekranom rezolucije 1920x1080 piksela, pokretat će ga Qualcommov Snapdragon 660 procesor, imat će 4GB RAM-a, 64GB prostora za pohranu podataka, senzor za otiske prstiju te bateriju kapaciteta 2900mAh, a radit će na Androidu 7.1 Nougat.

S ovim telefonom Oppo je posebnu pažnju posvetio ljubiteljima mobilne fotografije – sa stražnje strane nalaze se dvije kamere (dva odvojena senzora rezolucije 16MP i 20MP), dok se iznad ekrana nalazi kamera za selfije rezolucije čak 20MP. Dva senzora na stražnjoj strani, odnosno telefoto leća omogućavaju dvostruki optički zoom, odnosno u portretnom modu moguće je zamutiti pozadinu tako od ovog telefona možemo očekivati odlične (portretne) fotografije.

Jedina stvar, a za mnoge i najvažnija oko novog modela Oppovog telefona koja nam trenutno nije poznata jest njegova cijena, a prema nekim glasinama ona bi trebala iznositi oko 485 dolara (oko 3200 kuna). Također, od Oppa uskoro očekujemo i predstavljanje Plus modela ovog smartphonea koji bi, prema dosadašnjim glasinama, osim većeg ekrana dijagonale 6 inča, trebao imati i 6GB RAM-a i bateriju kapaciteta 3880 mAh.

Teško je vjerovati da bi Oppo R11 mogao ponoviti uspjeh svog prethodnika i u sljedećem kvartalu, pored novih Samsungovih telefona i drugih Androida koji su predstavljeni u posljednje vrijeme, postati najprodavaniji Android na tržištu, no sigurno je kako u Oppou od njega imaju velika očekivanja.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti