Procurile informacije o nadolazećem flagship telefonu Xiaomija

Zanimljivo je da bi ovaj model mogao imati osjetno manji ekran u odnosu na svog prethodnika, a pokretat će ga najsnažniji novi čipset - Snapdragon 8 Gen 1.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.12.2021. / 08:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Krajem prošlog tjedna mrežom su se počele širiti glasine i slike nadolazećeg Xiaomijevog flagship smartphonea koji bi se na tržištu trebao pojaviti uskoro. Xiaomi 12 posebno je zanimljiv jer će raditi na posljednjoj (i naravno najjačoj) generaciji Qualcommova čipseta Snapdragon 8 Gen 1 koji bi trebao pokretati većinu top-modela smartphonea u 2022. godini.

Slika nije dostupna Ovo nismo očekivali od Xiaomija: Predstavljen CyberDog

Informacije, kao i renderi uređaja uoči službenog predstavljanja, procurile su na mrežu zahvaljujući poznatom insideru mobilne industrije Steveu Hemmerstofferu koji je u virtualnom svijetu puno poznatiji kao @OnLeaks.

Prema njegovim informacijama, koje su gotovo uvijek točne, Xiaomi 12 trebao bi imati prilično manji ekran u odnosu na svog prethodnika (Mi 11) - 6,2 inča u odnos na 6,81 inč. Ekran bi trebao biti zakrivljen, QHD+ rezolucije, a u središnjem gornjem dijelu nalazi se rupica u kojoj je smještena kamera za snimanje selfija. Sa stražnje strane nalaze se tri kamere - o njima nema previše detalja, no glasine spominju kako bi rezolucija glavne kamere mogla iznositi 50MP.

Slika nije dostupna Xiaomi predstavio nove pametne telefone i turbo punjač od čak 120 W

Prema informacijama OnLeaksa, možemo očekivati bateriju kapaciteta 5000 mAh te podršku za brzo punjenje putem USB-C - do čak 100W, što znači da neće trebati puno vremena da se napuni od 0 do 100 posto. Iako (još) nisu procurile informacije o cijeni, ona bi trebala biti, navode na stranici 9to5Google “pristupačna”, a o kakvoj se cifri radi trebali bi saznati uskoro.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti