Sada je službeno: Novi iPhone stiže sljedeći tjedan

Iz Applea su medijima poslali pozivnicu za konferenciju koju će održati 7. rujna i na kojoj će predstaviti nove modele telefona

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.08.2016. / 08:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nedavno smo pisali kako su glasine koje su tada kružile internetom govorile kako će Apple nove modele iPhonea predstaviti 7. rujna, a kao i veliki broj puta do sada, te su se glasine pokazale istinitima. Apple je tako jučer brojnim medijima poslao pozivnice za konferenciju koju će održati sljedeću srijedu, 7. rujna, a iako iz ove kompanije nisu najavili koje će proizvode predstaviti, sigurno je da možemo očekivati iPhone 7 i 7 Plus te vjerojatno i novi model Apple Watcha. Već dva dana nakon službenog predstavljanja korisnici u odabranim zemljama moći će prednaručiti novi iPhone, dok bi njegova prodaja trebala početi 16. rujna.

Iako nova generacija iPhonea još nije predstavljena, na mreži već tjednima čitamo kako će iPhone 7/7 Plus biti 'dosadni', odnosno imat će isti ili sličan dizajn kao i 'šestice' i novitete poput bržeg procesora, bolje grafike, kvalitetnije kamere i slično, dok promjene poput novog dizajna, kućišta od stakla te zakrivljenih OLED ekrana Apple priprema za sljedeću godina kada se navršava deset godina od predstavljanja prvog iPhonea. Jedna od promjena koju bi ovi modeli mogli donijeti vjerojatno se neće svidjeti velikom broju korisnika, a to je navodno izbacivanje 3,5mm priključka za slušalice tako da će korisnicima biti potreban poseban adapter za slušalice kako bi se mogle koristiti s ovim telefonom. Izbacivanjem priključka za slušalice Apple će vjerojatno dobiti prostora za još veću i izdržljiviju bateriju.

iPhone 7 Plus trebao bi imati dvostruku stražnju kameru za još kvalitetnije fotografije, dok se promjene očekuju i na Home tipki koja bi, kao i ekrani na prošlogodišnjim modelima, mogla 'prepoznati' jačinu pritiska prsta. Za sve službene informacije trebamo sačekati još samo tjedan dana kada će Tim Cook i ekipa predstaviti sve novitete koje donose iPhone 7 i 7 Plus, a osim telefona možemo očekivati i novu generaciju pametnog sata. Apple Watch 2 vjerojatno će zadržati isti dizajn kao i prva generacija, ali imat će snažniji hardver i podršku za GPS.  

Izvor: Forbes

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti