Smartify – upoznajte umjetnost kroz virtualnu stvarnost

Nažalost, zasad među muzejima koji sudjeluju u Smartifyju nema nijednog hrvatskog, ali to bi se u budućnosti možda moglo i promijeniti.

Martina Čizmić | 27.09.2017. / 15:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Virtualna stvarnost na velika je vrata ušla u svakodnevni život. Pojavljuje se sve više aplikacija koje koriste virtualnu stvarnost kako bi nam olakšale vizualiziranje stvari u prostoru ili jednostavno pomogle stvoriti nešto novo.

No, aplikacija Smartify ima potpuno drugu zadaću – ona će vas učiniti pametnijima. Kao što aplikacija Shazam prepoznaje glazbu koja trenutno svira, Smartify će isto napraviti s umjetničkim djelom.

Dovoljno je preuzeti aplikaciju na svoj pametni telefon, uključiti ju, kameru uperiti prema umjetničkom djelu i na ekranu će se pojaviti ime tog djela, kratak opis, pa čak i kratka audiokritika tog djela.

Smartify surađuje s više od 30 muzeja diljem svijeta, kako onim najpoznatijima, tako i onima manje poznatima ali jednako zanimljivima.

Iako se na vađenje pametnih telefona u muzejima ne gleda blagonaklono, uz pomoć ove aplikacije moći ćete saznati sve što vas zanima o nekom od umjetničkih djela. A ako vas netko i opomene, uvijek mu možete pokazati kako ne fotografirate djelo, već učite o njemu.

Nažalost, zasad među muzejima koji sudjeluju u Smartifyju nema nijednog hrvatskog, ali to bi se u budućnosti možda moglo i promijeniti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti