Stižu za mjesec dana: Google predstavlja dva Pixel pametna telefona

Google odustaje od Nexus pametnih telefona te će početkom sljedećeg mjeseca predstaviti Pixel i Pixel XL modele s kojima će napasti iPhone i Samsungove Galaxyje

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.09.2016. / 10:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Iako su iz Googlea nedavno objavili kako odustaju od projekta Ara, modularnog telefona za kojeg su neki mislili kako bi u potpunosti mogao revolucionarizirati i promijeniti ovo tržište, ova kompanija ne misli odustati od mobilnog tržišta. Osim što ovim tržištem dominira kada su u pitanju operativni sustavi, Google je do sada jednom godišnje predstavljao jedan ili dva modela pametnih telefona iz Nexus serije koje su razvijali s partnerima poput Samsunga, HTC-a, LG-a i Huaweija te su ovo obično bili prvi modeli na kojima su se isporučivale prve verzije Androida. Ako je vjerovati brojnim glasinama koje posljednjih tjedana kruže internetom, Google odustaje od Nexus branda te će nove modele pametnih telefona predstaviti pod Pixel brandom.

Ovaj brand koristi se za Googleove 'premium' uređaje poput Chromebookova (Pixel i Pixel 2) i tableta (Pixel C) tako da i od nadolazećih mobilnih uređaja možemo očekivati odličan hardver i specifikacije poput onih koje danas imaju najjači telefoni na tržištu. Od ove kompanije tako možemo očekivati model Google Pixel koji će imati ekran dijagonale 5 inča te veći model Pixel XL koji će imati 5,5 inčni ekran. Za njihov razvoj trebao bi biti zadužen HTC te se očekuje kako će oba modela raditi na istom snažnom procesoru (najvjerojatnije Snapdragon 820), imat će 4GB RAM-a, dok bi veći model trebao imati i snažniju bateriju. Na internetu su se pojavile i informacije kako će model Pixel XL s prednje strane imati 8MP Sonyjevu kameru, dok će sa stražnje strane imati (također Sonyjevu) kameru rezolucije 12MP – za model Pixel nema informacija o kamerama, no možemo očekivati iste kamere.

Službeno predstavljanja ovih uređaja (kada ćemo saznati i sve detaljne informacije o hardveru, kamerama, dizajnu, cijeni itd.) očekujemo 4. listopada kada bi Google trebao predstaviti i novi model Chromecasta i prvi model naočala za virtualnu stvarnost Daydream VR.

Izvor: GSM Arena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti