'The Boring Company': Musk potvrdio novi veliki projekt

Musk već neko vrijeme spominje bušenje tunela ispod LA-a – iako mnogi misle da se šali, jučer je na Twitteru najavio početak radova

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.01.2017. / 09:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada je nedavno zapeo u prometnoj gužvi u Los Angelesu, Elon Musk odlučio je kako mora nešto promijeniti kako bi smanjio gužve i ubrzao promet. Tada je na Twitteru najavio kako će napraviti stroj za bušenje podzemnih tunela i 'početi bušiti', a kompaniju će nazvati 'The Boring Company' – iako su neki mislili kako se Musk šali, on je rekao kako zaista namjerava graditi tunele koji će odteretiti prometnice, a jučer je na Twitteru najavio kako će s gradnjom tunela početi za koji mjesec u blizini ureda SpaceX-a u Hawthorneu koji se nalazi u okrugu LA-a.

Na pitanja nekih tvitteraša je li ozbiljan s ovim projektom, odnosno hoće li zaista graditi tunele, Musk je odgovorio potvrdno. Također, neke korisnike na Twitteru zanimalo je koliko je sigurno graditi tunele, s obzirom na opasnost od potresa u Los Angelesu – Musk je odgovorio kako potresi najveću štetu izazivaju na površini (rekao je kako je efekt potresa sličan kao i efekt valova na površini vode)i dodao: 'zbog toga Los Angeles može imati podzemnu željeznicu'.

Menadžer Hawthornea potvrdio je novinarima The Guardiana kako su imali neke preliminarne razgovore vezane uz novu infrastrukturu tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, no do sada nisu izdali nikakve dozvole. Iz ureda za gradsko planiranje u Los Angelesu kažu kako ih Elon Musk (kao niti nitko iz njegove kompanije) nije kontaktirao te da za bušenje tunela ispod javnih površina trebaju posebne dozvole koje, dakle, šef Tesle i SpaceX-a nema tako da se čini da će proći još neko vrijeme prije nego počnu radovi i bušenje.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti