Ulefone Metal, pametni telefon koji vrijedi svake od 850 kuna!

Zadnjih nekoliko dana imali smo prilike isprobati Ulefone Metal, 5-inčni smartphone koji opravdava svaku kunu cijene koju nosi.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.09.2016. / 19:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ulefone je definitivno jedan od kvalitetnijih niskobudžetnih uređaja koji je stekao svoju reputaciju zahvaljujući naravno cijeni ali i karakteristikama koje nudi. Uređaj za koji bi prvo mislili kako se radi o lošoj izradi i slabim karakteristikama — prvenstveno iluzija radi cijene, na kraju se ispostavi kako ovaj uređaj radi daleko bolje čak i od dvostruko skupljih.

Dizajn i ekran

Ulefone Metal može se pohvaliti da prati trendove što se tiče dizajna, pa tako Meal izgleda vrlo pristojno, čak se usudimo reći i jako dobro naspram svoje cijene. Oblih rubova, uređaj odlično leži u ruci i vrlo je lako baratati njime, što se može zahvaliti i ekranu HD ekranu od 5-inča koji dolazi i s Corning Gorilla Glass 3 staklom. Nadalje, iako je rezolucija HD, mora se priznati da Metal daje odličnu sliku kod videa, što nas je vrlo ugodno iznenadilo — djelić se vidi i na videu ispod.

Specifikacije

Metal se može pohvaliti i prilično dobrim karakteristikama, pa se tako ispod metalnog kućišta nalazi se 3GB RAM-a i 16GB interne memorije, a uz to i osmerojezgreni MTK6753 procesor radnog takta 1.3GHz. Na stražnjoj strani uređaja nalazi se čitač otisaka prstiju koji će vam ubrzati korištenje uređaja kao i podići nivo zaštite istog.

Kamera

Odmah iznad čitača otisaka prstiju, nalazi se stražnja kamera od 13MP koja prema našim iskustvima daje prilično dobre slike. Naravno, ne možete očekivati od uređaja ove cijene da daje sliku kao premium telefoni, no ruku na srce, više od ovog vam ne treba za svakodnevno korištenje — čitaj za objave na Facebooku, Instagramu ili Snapchatu. Prednja kamera je 5MP što nije baš nešto sjajno, no realno — više ćete koristiti zadnju kameru.

Baterija

Kapaciteta 3050mAh, baterija u Ulefone Metal nama je izdržala jedan dan aktivnog korištenja, dok normalnog korištenja baterija može izdržati i dan i pol. 

Zaključak

Ulefone Metal je zaista dobar uređaj s obzirom na cijenu od svega 130 dolara, odnosno nekih 850 kuna bez carine i ostalih troškova. Lijep dizajn, ergonomija i brzina neke su od osnovnih karakteristika ovog uređaja. Ako se nas pita, s ovim uređajem ne možete pogriješiti, tako da ako vam treba nešto jeftinije, mislimo da je Ulefone Metal sasvim dobar izbor.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti