Uskoro stižu Huawei P10 i P10 Plus: Napokon su poznate i cijene

Nove top modele iz Huaweija očekujemo tijekom ožujka ili travnja, a na internetu su se već pojavile cijene po kojima će se prodavati na kineskom tržištu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.02.2017. / 08:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei je prošle godine učvrstio svoju poziciju kao treća najveća mobilna kompanija na svijetu te su njihovi top modeli P9 i P9 Plus među najboljim telefonima predstavljenim prošle godine. Za 2017. Huawei priprema njihove nasljednike te već neko vrijeme kruže glasine oko opcija koje će imati P10 i P10 Plus, a ovog tjedna na GSM Areni objavljene su dodatne informacije o komponentama koje će ovi uređaji imati i cijenama po kojima bi se trebali prodavati na kineskom tržištu.

Model P10 imat će manji, vjerojatno 5,2 inčni ekran te će se prodavati u tri verzije – model s 4GB RAM-a i 32GB interne memorije navodno će koštati oko 500 dolara, za model sa 64GB memorije trebat će platiti stotinjak dolara više, dok će top model koji ima 6GB RAM-a i 128GB memorije za pohranu podataka koštati oko 680 dolara. Od Huaweija P10 Plus očekujemo ekran dijagonale 5,5 inča rezolucije 1.440x2.560 piksela, a prodavat će se u verziji s 4GB RAM-a i 64GB memorije (cijena oko 720 dolara) te u verziji sa 6GB RAM-a i 128GB memorije za koju će trebati izdvojiti više od 820 dolara. Riječ je o cijenama koje se očekuju na kineskom tržištu, a cijene za europsko, odnosno hrvatsko tržište vjerojatno ćemo saznati tek nakon njihovog službenog predstavljanja i dolaska na naše tržište.

Telefoni bi se trebali razlikovati samo po ekranima, dok bi ostale opcije trebale biti iste – osmojezgreni Kirin 960 procesor i dualna kamera koju Huawei razvija u suradnji s Leicom. Prema do sada dostupnim informacijama gotovo je sigurno kako Hauwei neće ovaj uređaj predstaviti na nadolazećem mobilnom sajmu u Barceloni (Mobile World Congress), već njegovo predstavljanje možemo očekivati u ožujku ili travnju.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti