Vivo Xplay5 – 'elitni' telefon sa snažnim hardverom

Kompanija Vivo predstavila je jedna od najjačih telefona do sada – Xplay5 Elite radi na snažnom Snapdragon 820 procesoru, ima 6GB RAM-a i 128GB prostora za pohranu podataka

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.03.2016. / 09:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prošlog tjedna završen je Mobile World Congress na kojem je veliki broj mobilnih kompanija predstavio nove modele svojih pametnih telefona, a većinu top modela poput Samsungovih Galaxy S7 telefona i LG-ja G5, osim velikih ekrana visoke rezolucije, pokreće najnovija generacija Qualcommovog Snapdragon procesora te imaju 4GB RAM. U kompaniji Vivo nisu htjeli svoj novi model predstaviti na ovom sajmu na kojem se najviše pričalo o Samsungu, LG-ju, Xioamiju, Sonyu i drugim poznatim kompanijama, već su svoj najnoviji smartphone predstavili ovog tjedna te je, prema objavljenim hardverskim specifikacijama, riječ o jednom od najjačih modela na tržištu.

Njihov smartphone Xplay5 dolazi u dvije verzije – slabijoj koju pokreće Snapdragon 652 procesor, ima 4GB RAM-a i 128GB interne memorije, dok 'elitni' model (Xplay5 Elite) dolazi sa Snapdragonom 820, ali i sa čak 6GB memorije te također sa 128GB prostora za pohranu podataka. Većina ostalih opcija ista je za oba modela pa tako imaju zakrivljeni AMOLED ekran dijagonale 5,43 inča rezolucije 2560x1440 piksela koji je na rubovima zakrivljen, sa stražnje strane nalazi se kamera rezolucije 16MP, dok je s prednje strane 8MP kamera za selfije. Od ostalih opcija treba još spomenuti i bateriju kapaciteta 3600mAh, te operativni sustav Android – telefon će se isporučivati s verzijom 5.1, a vjerojatno će se u budućnosti moći nadograditi na navoju verziju 6.0 Marshmallow.

Kao razočaranja na ovom telefonu na Engadgetu navode nedostatak podrške za NFC i USB Type-C utor, kao i nedostatak softverskih opcija s kojima bi se iskoristio zakrivljen ekran (na sličan način kako je to napravio Samsung u svojim Edge modelima). Ovaj smartphone prvo će se pojaviti na kineskom tržištu, a još nije poznato hoće li nakon toga pojaviti u prodaju na tržištima europskih zemalja. Što se cijene tiče, ona iznosi oko 700 dolara za model sa Snapdragonom 820 i 6GB RAM-a. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti