Xiaomi ima svojevrsnog konkurenta iPhoneu 7

Iako su ovih dana sve oči uperene u Apple radi predstavljanja novog iPhonea 7, zanimljive se stvari događaju i okolo.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 13.09.2016. / 20:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je Apple zaokupio većinu medija, zanimljive se stvari događaju “iza kulisa”. Xiaomi je nedavno objavio svoj Redmi flagship uređaj Pro koji slovi kao vrhunski uređaj a što potvrđuju i njegove karakteristike. Redmi Pro 4G je još jedan vrhunski uređaj iz Xiaomija koji dolazi s deseterojezgrenim procesorom radnog takta 1.55GHz, 3GB RAM-a i 64GB interne memorije proširive do 128GB.

Redmi Pro dolazi s 5.5 inčnim zaslonom FullHD rezolucije, što znači 1920 x 1080 piksela, te naravno Androidom 6.0. Ono što Redmi Pro čini zanimljivim jest dvije kamere na stražnjoj strani, od koja je jedna zadužena za statične slike, dok druga obrađuje dubinu slike, a sve to kako bi dobili čim bolju kvalitetu slike. Gornja Sonyjeva kamera je 13MP, dok je donja ‘dubinska’ Samsungova od 5MP.

Osim što ima čitač otisaka prstiju na prednjoj strani uređaja, Redmi Pro ima i vrlo moćnu bateriju od 4050mAh, koje će bez problema izdržati više od jednog dana. 

Na kraju valja spomenuti i novi USB Type-C konektor, te akcijsku cijenu od 260 dolara sniženu za 27% u odnosu na regularnu maloprodajnu cijenu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti