Apple preuzeo šefa prodaje TAG Heuera, iWatch na vidiku?

Švicarski luksuzni proizvođač satova TAG Heuer ostao je bez šefa prodaje koji je započeo novu karijeru u Appleu, prenosi CNBC.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 05.07.2014. / 09:48

Apple preuzeo šefa prodaje TAG Heuera, iWatch na vidiku?

Švicarski luksuzni proizvođač satova TAG Heuer ostao je bez šefa prodaje koji je započeo novu karijeru u Appleu, prenosi CNBC. Informacija je došla od šefa divizije LVMH-a, koja pod sobom ima brojne brandove među kojima i TAG Heuer Jean-Claude Bivera, koji kaže kako je njihov direktor prodaje otišao u Apple kako bi “pomogao u lansiranju iWatcha”. 

Ovo je još jedna potvrda da će Apple zasigurno ove godine lansirati dugoočekivani pametni sat. 

Naime, Apple je u nekoliko navrata pokušao “oteti” top zaposlenike koji rade u švicarskim kompanijama satova, no bez puno uspjeha. Biver kaže kako je sretan što njegovi zaposlenici odlaze u nove poslovne vode te dodaje “da su otišli direktnoj konkurenciji osjećao bi izdano, no ako idu u Apple onda mislim da je to odlično iskustvo za njih.” 

Švicarski proizvođači ne žele surađivati previše s Appleom prvenstveno iz razloga što se njihovi proizvodi sklapaju u Kini, za razliku od švicarskih satova koji slove za najkvalitetnije satove na svijetu. Analitičar Mario Ortelli kaže kako je iWatch potencijalna opasnost za niskobudžetne švicarske satove, no ultimativno, velika prilika za visokobudžetne brandove.

Izgleda kako su sve ove glasine potvrda da će Apple zasigurno krajem godine objaviti pametni sat!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti