Edward Snowden, čovjek koji je objavio tajne američke obavještajne agencije

Edward Snowden, 29-godišnjak je ime koje će zasigurno biti duboko upisano u povijest američke Sigurnosno-obavještajne agencija (NSA).

Saša Fišter sasa@zimo.co | 10.06.2013. / 08:57

Edward Snowden, čovjek koji je objavio tajne američke obavještajne agencije

Edward Snowden, 29-godišnjak je ime koje će zasigurno biti duboko upisano u povijest američke  obavještajne agencije (NSA). 

Prestižni medij Guardian objavio je video intervju s ovim mladićem koji je objavio tajne spise i time zadao težak udarac američkoj sigurnosnoj agenciji.

"Nemam namjeru skrivat se, jer znam da nisam učinio ništa loše. Ne želim pažnju javnosti jer ne želim da se priča o meni. Želim da se priča o onome što radi američka vlada"

Snowden je bivši tehnički pomoćnik Centralne obavještajne agencije, a trenutno radi u tvrtki "Buz Alen Hamilton" koja je sklopila ugovor s američkim ministarstvom obrane. Mladi Edward svjestan je činjenice svojih poteza i ne boji se svojih posljedica.

Edward je primao plaću od 200.000 dolara godišnje i sa svojom je djevojkom živio na Havajima, no kako kaže spreman je sve to žrtvovati zbog vlastite savjesti. "Ne mogu dozvoliti američkoj vladi da uništava privatnost, slobodu interneta i osnovnu slobodu ljudi širom svijeta masivnom mašinerijom za prisluškivanje koju su potajno izgradili."

Intervju možete pogledati, a za kraj dodajmo samo Edwardove riječi "Zadovoljan sam jer je sve ovo bil vrijedno truda. Ne žalim ni za čim."

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti