Edward Snowden, 29-godišnjak je ime koje će zasigurno biti duboko upisano u povijest američke  obavještajne agencije (NSA). 

Prestižni medij Guardian objavio je video intervju s ovim mladićem koji je objavio tajne spise i time zadao težak udarac američkoj sigurnosnoj agenciji.

"Nemam namjeru skrivat se, jer znam da nisam učinio ništa loše. Ne želim pažnju javnosti jer ne želim da se priča o meni. Želim da se priča o onome što radi američka vlada"

Snowden je bivši tehnički pomoćnik Centralne obavještajne agencije, a trenutno radi u tvrtki "Buz Alen Hamilton" koja je sklopila ugovor s američkim ministarstvom obrane. Mladi Edward svjestan je činjenice svojih poteza i ne boji se svojih posljedica.

Edward je primao plaću od 200.000 dolara godišnje i sa svojom je djevojkom živio na Havajima, no kako kaže spreman je sve to žrtvovati zbog vlastite savjesti. "Ne mogu dozvoliti američkoj vladi da uništava privatnost, slobodu interneta i osnovnu slobodu ljudi širom svijeta masivnom mašinerijom za prisluškivanje koju su potajno izgradili."

Intervju možete pogledati, a za kraj dodajmo samo Edwardove riječi "Zadovoljan sam jer je sve ovo bil vrijedno truda. Ne žalim ni za čim."

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju