Koristite LinkedIn? Popularna poslovna društvena mreža uvodi jedan neočekivani novitet

Ova platforma za povezivanje namijenjena poslovnjacima konstantno traži načine s kojima bi povećala broj korisnika i vrijeme koje korisnici provode na njoj.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.03.2024. / 14:56

LinkedIn (Foto: Afp)

LinkedIn je poslovna mreža s više od milijardu korisnika koji putem nje razmjenjuju svoja iskustva, objavljuju poslovne uspjehe, traže i pronalaze nove poslodavce, projekte i slično. Ono s čim ne bi povezali ovu mrežu su igre, no u toj kompaniji ne razmišljaju na isti način.

LinkedIn Još jedna društvena mreža premašila milijardu korisnika, a predstavili su i nove AI alate

Kako prenose tehnološki mediji, na ovoj društvenoj mreži mogle bi se pojaviti i igre. Naravno, ne treba očekivati naslove poput Call of Dutyja, sportskih igara ili Grand Theft Auto, već bi se na LinkedInu trebale pojaviti zabavne igre poput nekakvih zagonetki i slično, odnosno igre u stilu iznimno popularnog Wordlea. Neke od prvih igara koje LinkedIn razvija su “Queens”, “Inference” i “Crossclimb”. To su potvrdili i iz samog LinkedIna, no nisu komentirali je li i koliko Microsoft, koji je vlasnik te platforme, uključen u njihov razvoj. Također, nema niti informacija kada bi nam takve igre mogle biti dostupne jer do sada još nisu odredili vrijeme njihova lansiranja.

Iz LinkedIna kažu kako iskustvu korištenja te poslovne društvene mreže žele dodati dozu zabave, ali vjeruju kako bi takve igre mogle produbiti odnose i predstavljati priliku za razgovore”. Jedna od ideja jest da bi se bodovi u takvim igrama mogli čak i prikazivati za svaku kompaniju, odnosno zaposlenici bi se mogli natjecati unutar samih kompanija, no čini se kako taj sustav nadmetanja još nije u potpunosti razrađen.

Dok su igre općenito među najpopularnijim aplikacijama za telefone i osobna računala, igre bazirane na zagonetkama posebno su popularne među mobilnim korisnicima. Kako objašnjavaju na Tech Cruncheu, koriste ih čak i platforme koje nemaju veze s videoigrama kako bi povećale svoj promet.

LinkedIn Ne znate kako napisati zanimljivu objavu na LinkedInu? AI će vam priskočiti u pomoć

Jedan od primjera za to jest i New York Times koji je prije dvije godine preuzeo iznimno popularnu igru Wordle koja i dalje ima milijune korisnika, a sada je dio veće platforme s online zagonetkama i igrama koje je razvila ova tvrtka. Tijekom godina LinkedIn je predstavio više različitih opcija s ciljem povećanja broja korisnika i vremena koje oni provode koristeći tu platformu. Među inim, fokusirali su se na online obrazovanje, profesionalni razvoj, stavili su veliki naglasak na influencere itd. Jednostavne igre samo su još jedan od tih načina koji bi im, nadaju se u kompaniji, mogao pomoći u povećanju angažmana korisnika, odnosno vremena koje će provesti uz LinkedIn, bilo da čitaju objave kolega, traže posao ili - igraju igre.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti