Motorola predstavila nove pametne telefone i bežične slušalice ojačane umjetnom inteligencijom

Novi uređaji dolaze sa zanimljivim dodacima.

Martina Čizmić | 16.04.2024. / 16:04

Motorola edge 50 Ultra (Foto: Motorola)

Motorola je predstavila nove uređaje u svojoj edge seriji - motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro i motorola edge 50 fusion.

Kako ističu iz Motorole, uređaji donose idealnu kombinaciju komponenti i dizajna te naprednog sustava kamera pokretanih umjetnom inteligencijom, ali i prvom na svijetu Pantone potvrđenom kamerom i zaslonom pametnog telefona.

Serija motorola edge 50 ima zanimljive teksture na stražnjoj strani kao što su pravo drvo, biserna polimerna završnica i veganska antilop koža, koji imaju IP68 zaštitu.

Umjetna inteligencija, moto ai, unaprijeđuje interakciju, osnažujući korisnike da intuitivno kreiraju sadržaj, personaliziraju svoj uređaj, dobiju informacije koje traže i postignu više u manje vremena. moto ai se nalazi u cijelom sustavu - od kamere do generativne aplikacije za tematiziranje, do navigacije i pretraživanja. Za jasne slike pobrinut će se i Motorolina rješenja za snimanje pokreta, s tehnologijom automatskog fokusiranja, senzorima kamere i većim pikselima također se postiže poboljšana izvedba pri slabom osvjetljenju/noću. 

Google fotografije su Motorolina izvorna galerijska aplikacija za fotografije i videozapise. U nadolazećim tjednima, korisnici će moći pristupiti još poboljšanim AI alatima za uređivanje, izravno na svojim pametnim telefonima putem Google fotografija, uključujući: Magic Editor, Magic Eraser, Photo Unblur i još mnogo toga.

Motorola edge 50 prvi su pametni telefoni na svijetu s Pantone potvrđenom kamerom i zaslonom razvijenim u suradnji s Pantone znanstvenicima za boje. Korisnici mogu snimiti i vidjeti svijet točno onakvim kakvim ga vide uz Pantone potvrđene boje i nijanse kože što ga čini idealnim za stvaranje sadržaja. Svaki Pantone potvrđeni uređaj zadovoljio je Pantoneove kriterije evaluacije i ocjenjivanja autentičnom simulacijom cijelog raspona Pantone boja iz stvarnog svijeta. Potvrđeni Pantone SkinTone jamči da ono što korisnici snimaju kamerom ili vide na zaslonu uređaja uistinu predstavlja široki autentični spektar tonova ljudske kože.

Motorola edge 50 ultra obilježavaju udobne zakrivljene linije, vrhunski materijali poput pravog drveta i veganske kože kao i Pantone boja godine, Peach Fuzz, a tanki pjeskareni aluminijski okvir, Corning Gorilla Glass Victus i IP68 vodootporna zaštita jamče izdržljivost.

Niz kamera visoke razlučivosti pruža fleksibilnost za snimanje bilo koje vrste kompozicije i postizanje rezultata bogatih detaljima u svim uvjetima osvjetljenja. Ovaj uređaj ima 50MP glavnu leću, 64MP telefoto leću s 3x optičkim zumom i 100x Super Zoom za dodatno približavanje objektu, 50MP ultraširoku leću s makro vidom i 50MP selfie kameru s autofokusom. Glavna leća također kombinira piksele u veću ultra pikselnu veličinu od 2,4 µm kako bi apsorbirala 20% više svjetla za izvrsne performanse noću.

Napredni sustav kamera edge 50 ultra koristi moto ai snagu za pružanje fenomenalnih poboljšanja performansi u fotografijama i videozapisima. Novi Photo Enhancement Engine olakšava snimanje fotografija jer koristi AI za simultanu primjenu postavki iz više načina snimanja. Sustav koristi AI za fino podešavanje slike za optimalne detalje, jasnoću, svijetle dijelove, sjene, boju i zamućenje.

Sustav kamera koristi AI za određivanje brzine kretanja tijekom snimanja i dinamički prilagođava razinu stabilizacije za najbolje rezultate, automatsko praćenje fokusa omogućuje oštre i jasne videozapise pomoću umjetne inteligencije kako bi subjekt ostao u fokusu čak i dok se kreće kroz kadar, a akcijska snimka automatski povećava i prilagođava brzinu okidača na temelju različitih svjetlosnih uvjeta. Koristeći AI, kamera poboljšava detalje kada su razine osvjetljenja slabe i buka visoka.

Osim toga, korisnici imaju dodatne opcije za stvaranje personaliziranih pozadinskih slika uređaja s moto ai. Uz Style Sync, korisnici mogu proširiti svoj osobni stil na uređaj snimanjem i učitavanjem slike uzorka svoje odjeće kako bi generirali više jedinstvenih slika. Motorola također predstavlja novu značajku koja korisnicima omogućuje da korisnici opišu željenu sliku putem tekstualnog upitnika kako bi generirali nove slike.

Motorola edge 50 ultra dolazi sa 6,67” Super HD (1220p) pOLED zaslonom koji pruža 13% veću rezoluciju od prethodne generacije. Ima podršku za Dolby Atmos i Dolby Head Tracking, koji je omogućen kada je uparen s moto buds+. Ponovnom kalibracijom zvuka dok pomiču glavu, Dolby Head Tracking daje slušateljima prirodnije i realističnije iskustvo zvuka. 

Uređaj pokreće Snapdragon 8s Gen 3 Mobile Platform koja pokreće sve ključne značajke uređaja. S do 16 GB RAM-a uz RAM Boost i do 1TB prostora za pohranu, korisnici mogu uživati u jednostavnom multitaskingu i obilju prostora za sve fotografije, filmove, aplikacije i igre.

Nova Motorola edge 50 Ultra koristi Ultra Wideband (UWB), brz, energetski učinkovit radio protokol s poboljšanim sigurnosnim značajkama koji omogućuje precizno određivanje lokacije s točnošću do 10-30 cm. 

Edge 50 Ultra dolazi sa snažnom baterijom kapaciteta 4500 mAh i 125W TurboPowerTM punjenjem — što omogućuje napajanje tijekom cijelog dana u samo četiri minute punjenja. Osim toga, opremljen je 50W bežičnim punjenjem, a korisnici mogu i dijeliti svoju energiju s drugim uređajima putem bežičnog dijeljenja energije.

Motorola edge 50 Pro (Foto: Motorola)

Motorola Edge 50 Pro također dolazi s zaobljenim rubovima, pjeskarenim aluminijskim okvirom i veganskom kožom ili posebnim izdanjem biserne završnice ručno izrađene u Italiji.

Ima sustav kamere visoke rezolucije od 50 MP, u kojem glavna kamera ima najširi otvor blende dostupan na pametnom telefonu (f/1,4), propuštajući 64% više svjetla za bolje performanse pri slabom osvjetljenju i meko prirodno zamućenje. 10MP 3x telefoto kamera s optičkom stabilizacijom slike  uz optički zum ili Super Zoom za 30x veću udaljenost. Tu je još i ultraširoka kamera od 13 MP i Macro Vision. Edge 50 Pro također uključuje prednju kameru od 50 MP s autofokusom.

Sustav kamere Edge 50 Pro uključuje neke od ključnih moto AI značajki, uključujući novi Photo Enhancement Engine, Adaptive Stabilization, Auto Focus Tracking i Style Sync. 

Motorola Edge 50 Pro ima zaslon od 6,7" 144Hz pOLED sa Super HD rezolucijom i HDR10+ certifikatom. Pokreće ga Snapdragon 7 Gen 3 Mobile Platform s do 12 GB RAM-a i do 512 GB prostora za pohranu, a opremljen je i s TurboPower punjenjem od 125 W za brzo punjenje i TurboPower bežičnim punjenjem od 50 W

Motorola Edge 50 Fusion dolazi s tankim profilom i živopisnim bojama kućišta. Uz IP68 vodootpornu zaštitu i Corning Gorilla Glass 5, ovaj je pametni telefon otporan na prašinu, vodu i slučajne padove.

Glavna Ultra Pixel kamera od 50 MP s LYTIA-ovim senzorom LYT-700C omogućuje brzo snimanje s minimalnim smetnjama u uvjetima slabog osvjetljenja. Optička stabilizacija slike (OIS) sprječava zamagljene fotografije i videozapise, čak i u izazovnim uvjetima osvjetljenja. Napredna tehnologija fokusa na svim pikselima poboljšava noćnu fotografiju zahvaljujući 32x više fokusnih piksela. Proširite perspektive s ultrawide kamerom od 13 MP i približite se uz integriranu Macro Vision za ekstremne close-up snimke. Za selfije koji se ističu, iskoristite prednju kameru od 32 MP s tehnologijom Quad Pixel za poboljšanu osjetljivost na slabu svjetlost

6,7-inčni Full HD+ beskrajni edge pOLED zaslon ima 10-bitnu dubinu boja i podršku za preko milijardu nijansi te osvježavanje od 144 Hz.

Audio sustav uređaja isporučuje Hi-Res certificirani zvuk. Uređaj ima stereo zvučnike i može se pohvaliti podrškom za Dolby Atmos.

  Motorola moto buds+ (Foto: Motorola)

Nova obitelj bežičnih slušalica moto buds

Uz seriju Edge 50, Motorola je predstavila novu obitelj bežičnih slušalica moto buds: uključujući moto buds+ sa Sound by Bose i moto buds. 

Motorola i Bose surađivali su na novim slušalicama Sound by Bose, moto buds+. Iskoristili su stručnost tvrtke Bose kako bi za franšizu pružili iskustvo bez premca, uključujući impresivni Active Noise Cancellation i podešavanje EQ-a. Moto buds+ su također kompatibilne s Dolby Head Tracking kada su uparene s najnovijom obitelji motorola edge pametnih telefona koje pokreće Dolby Atmos a koji imaju ovu najnoviju inovaciju, kao što je motorola edge 50 ultra i edge 50 pro. Dolby Head Tracking korisnicima pruža prirodnije i realističnije iskustvo zvuka ponovnom kalibracijom zvuka dok pomiču glavu. Kada ih upare s njihovom omiljenom zabavom u Dolby Atmosu, korisnici će također uživati u još boljem iskustvu zvuka s većom jasnoćom, detaljima i dubinom

Motorola je najavila i moto buds, slušalice koje pružaju zvučni sustav Hi-Res Audio studijske kvalitete kako bi korisnicima pružile uravnoteženo, ali kvalitetno audio iskustvo. Obje slušalice također imaju Dynamic Adaptive Noise Cancellation za uklanjanje smetnji tako da korisnici mogu na miru uživati u svojoj omiljenoj glazbi ili podcastu.

Nova Motorola UX i softverske značajke

Novo dizajnirano sučelje, Hello UX, pruža intuitivno i personalizirano korisničko iskustvo s prilagodljivim opcijama, intuitivnim gestama, sigurnim okruženjem za djecu s aplikacijom Family Space, svestranim povezivanjem i širokim sigurnosnim postavkama putem aplikacije Moto Secure. 

Obitelj motorola edge 50 također dolazi s novom softverskom aplikacijom Smart Connect, koja integrira ekosustave Lenovo i Motorola, stvarajući jedinstveno i besprijekorno iskustvo na više uređaja. 

Motorola edge 50 ultra bit će u prodaji u odabranim zemljama u Europi u nadolazećim tjednima po početnoj MSRP (predložena maloprodajna cijena) od 999 eura.

Motorola edge 50 pro bit će dostupna u odabranim zemljama u Europi od ovog tjedna , po početnoj MSRP (predložena maloprodajna cijena) od 699 eura. Promotivna cijena iznosi 549 eura.

Motorola edge 50 fusion bit će dostupna u odabranim zemljama u Europi u nadolazećim tjednima, po početnoj MSRP (predložena maloprodajna cijena) od 349 eura.

Moto buds+ bit će dostupne u odabranim zemljama u Europi od danas, po početnoj MSRP (predložena maloprodajna cijena) od 149 eura.

Moto buds bit će dostupne u odabranim zemljama u Europi u nadolazećim tjednima, po početnoj MSRP (predložena maloprodajna cijena) od 59 eura.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti