Napokon i službeno: Šef Nintenda objavio informaciju koju ljubitelji ove kompanije čekaju dugo vremena

Već jako dugo vremena slušamo različite glasine oko nasljednika Nintendove konzole, no sada smo napokon saznali i službene informacije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.05.2024. / 12:46

Super Mario (Foto: Afp)

Prošlo je devet godina od kada je Nintendo najavio konzolu Switch te ljubitelji ove kompanije s nestrpljenjem očekuju njena nasljednika. Glasine o modelu Switch 2 sve su učestalije, no cijelo vrijeme slušali smo nagađanja različitih analitičara koji imaju neke izvore u japanskoj kompaniji, no nije bilo nikakvih službenih informacija iz Nintenda. Barem ne do sada.

Nintendo Switch Nasljednik Switcha imat će veći ekran i nove kontrolere

Danas je predsjednik kompanije Shuntaro Furukawa na društvenoj mreži X objavio kada planiraju predstaviti nasljednika Switcha. On nije spomenuo konkretan datum, no naglasio je kako će to biti unutar ove fiskalne godine tako da barem okvirno znamo tijekom kojeg razdoblja možemo očekivati konzolu. Nintendova fiskalna godina završava s posljednjim danom ožujka sljedeće godine tako da će za najkasnije nešto manje od 11 mjeseci predstaviti Switch 2, odnosno postoji mogućnost da se konzola u prodaji pojavi kao Switch Pro ili može imati neko novo ime.

S obzirom na to da Nintendo sljedeći mjesec održava konferenciju Direct, ranije se nagađalo kako bi upravo tada mogli predstaviti svoj gamerski uređaj, no od toga sigurno neće biti ništa. Naime, Furukawa je u objavi na platformi X posebno naglasio kako na konferenciji neće spominjati nasljednika aktualne konzole, već će konferencija biti fokusirana na softver.

Japanska policija Policajac uhvaćen na djelu: Inspektori nisu mogli vjerovati što je radio dok je bio na dužnosti

Osim informacija o Switchu 2, Nintendo je objavio i financijske rezultate, kao i prodajne brojke za proteklu fiskalnu godinu. Kompanija je još ranije podigla svoja očekivanja o prodaji Switcha za prošlu fiskalnu godinu na 15,5 milijuna, a na kraju su nadmašili i tu brojku te je prodano 15,7 milijuna komada. Iako je riječ o padu prodaje u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, brojke su ipak bolje od očekivanih pa su prihod i profit tvrtke porasli za 4,4, odnosno 4,9 posto.

Što se predviđanja za aktualnu godinu tiče, ona su manja te iz Nintenda očekuju kako će do kraja ožujka sljedeće godine prodani 13,5 milijuna komada Switcha. Kako do tada očekujemo i predstavljanje i početak prodaje njegova nasljednika, u godinama nakon toga prodaja japanskih konzola ponovno bi trebala porasti.

Izvor: IGN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti