Nintendo bi nasljednika Switcha trebao predstaviti ove godine, no ima i loših vijesti za ljubitelje njihove konzole

Glasine o novoj Nintendovoj konzoli objavljuju se duže od godine dana, a čini se kako bi uskoro trebali saznati i službene informacije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.01.2024. / 09:03

Nintendo Switch (Foto: Afp)

Ovo bi mogla biti odlična godina za sve ljubitelje Nintenda i igraćih konzola japanske kompanije. Naime, čini se kako smo blizu predstavljanju nove generacije njihove popularne konzole Switch, koju očekujemo "kasnije ove godine". Dosad smo na mreži mogli pročitati različite glasine o novom Switchu, a nove informacije dolaze od poznatog analitičara i stručnjaka za situaciju u Nintendu, Serkana Tota iz Kantan Gamesa.

Raste cijena konzole, ali i igara

Prema njegovim izvorima, novi Nintendo Switch zaista dolazi ove godine, što je dobra vijest, no loša je vijest njegova cijena te bi nasljednik aktualne konzole trebao biti skuplji i stajat će 400 dolara. Također, čini se kako će i igre za Nintendove konzole poskupjeti: Postoji velika vjerojatnost da će i igre stajati više - 70 dolara. Sljedeći sustav vjerojatno će biti samo nadogradnja, a ne revolucija. Nintendo bi mogao dodati neke zanimljivosti uređaju, no on će biti sličan trenutačnom Switchu. A kako su na Nintendu dostupni Pokemoni, a igra je povezana s dlanovnim igranjem, nema šanse da će Nintendo na sljedećoj konzoli odustati od prenosivosti konzole, objasnio je Serkan.

Nintendo Switch Nasljednik Switcha ili nova konzola? Nintendo prijavio patent novog gamerskog uređaja

PlayStation PlayStation 5 Pro stiže sljedeće godine?

U jednom nedavnom intervjuu on se dotaknuo i modela Switch Pro, o kojem se prošle godine dosta pisalo. Potvrdio je kako je Nintendo zaista razvijao takav uređaj te da su ga već dobili neki developeri, no čini se kako su se u ovoj kompaniji odlučili za drugi smjer i razvoj nasljednika, modela Switch 2.

Da bi Nintendo ove godine zaista mogao predstaviti novu konzolu, potvrdio je i analitičar Piers Harding-Rolls iz Ampere Analysisa. On je rekao kako tijekom 2024. godine očekuje blagi rast tržišta konzola na koji bi trebalo utjecati lansiranje nove generacije Nintendove konzole. I on kaže kako će to vjerojatno biti Switch 2 te da ovu konzolu možemo očekivati pred kraj godine. Što se hardvera tiče, o njemu nema previše informacija, no navodno bi Nintendova konzola nove generacije po snazi hardvera trebala biti slična prethodnoj generaciji Sonyjeve i Microsoftove konzole, dakle PlayStationu 4 i Xboxu One.

Ako su sve ove informacije istinite, čini se da će brojni ljubitelji Nintenda kao sljedeći poklon koji će dobiti pod borom poželjeti samo jednu stvar - novi Switch.

Izvor: IGN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti