Poznato je kakve će biti hardverske mogućnosti nasljednika Switcha

Nintendo je navodno već prikazao developersku verziju nasljednika svoje popularne konzole i sada očekujemo konačnu verziju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.09.2023. / 13:16

Nintendo Switch (Foto: Afp)

S obzirom na to da su u posljednje vrijeme glasine oko nasljednika Nintendove konzole sve češće, više nije pitanje hoće li japanska kompanija predstaviti model Switch 2 (ili Switch Pro), već je pitanje - kada će to biti. Glasine oko datuma su različite, a to bi najvjerojatnije trebalo biti sljedeće godine.

Nintendo Nove glasine oduševile ljubitelje Nintenda

Također, nije poznato što će ova konzola donijeti, kakve novitete i kakav hardver, no zahvaljujući novom izvještaju koji se pojavio u javnosti jer se koristio na saslušanju oko Microsoftova preuzimanja Activisiona, otprilike znamo kakav hardver kompanija priprema.

Fokus Nintenda nikada nije bio na najjačem hardveru i top performansama, već na zabavnim igrama za sve generacije. U takvom će smjeru nastaviti i s novom konzolom, no jasno je kako možemo očekivati snažniji hardver u odnosu na aktualni Switch. A takav bi hardver, prema tom novom izvještaj, trebao biti u rangu s hardverom prošlih generacija Sonyjeve i Microsoftove igraće konzole. Dakle, Switch 2/Pro bit će snažan poput PlayStationa 4 ili Xboxa One.

To je veliki napredak u odnosu na aktualni model Switcha, iako je jasno da, barem kada su u pitanju hardver i grafika, nova generacija ove konzole neće moći parirati PlayStationu 5 i novom Xboxu.

Prema informacijama objavljenim u tehnološkim medijima, direktori Activision Blizzarda, uključujući i prvog čovjeka kompanije Bobbyja Koticka krajem prošle godine imali su sastanak s predstavnicima Nintenda na kojem su razgovarali o nasljedniku Switcha. Da bi novi Switch mogao imati hardver poput PS 4 i starije generacije Xboxa saznali smo zahvaljujući zapisima s tog sastanka, kao i daljnjoj korespondenciji direktora kompanija.

Roblox Roblox napokon stiže na popularnu konzolu

Iz Activisiona su tada Nintendu poručili kako bi za novi Switch, kada su performanse u pitanju, mogli napraviti igre slične onima za PS4 i Xbox One te su od japanske kompanije zatražili pristup ranim razvojnim verzijama hardvera kako bi mogli testirati svoje igre za novi Switch. Novinari Kotakua poslali su upite Nintendu i Activisionu oko informacija vezanih uz novu konzolu, no odgovore nisu dobili.

Inače, Nintendo je prošli mjesec tijekom konferencije Gamescom iza zatvorenih vrata odabranim partnerima i developerima prikazao novu generaciju svoje konzole. Nakon što je originalni Switch prodan u skoro 130 milijuna komada, svima u Nintendu je jasno kako je vrijeme za predstavljanje novog modela, što možemo očekivati negdje tijekom sljedeće godine, možda već tijekom prvih mjeseci 2024.

Izvor: Kotaku
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti